fallback

Защо мъжете над 40 купуват скъпи коли?

Основните причини са повишаване на самочуствието и привличане на вниманието на жените

Широко разпространено е мнението, че след 40-годишна възраст настъпва някаква криза на средната възраст, която тласка хората към отчаяни неща. Например, има мнение, че именно на тази възраст мъжете предпочитат да купуват премиум автомобили и сега, изглежда, учените са разбрали защо това се случва, пише Daily Mail.

Докато доскоро се смяташе, че покупката на скъпа кола не помага на хората на средна възраст да се чувстват по-жизнени, то сега, ново проучване предполага, че закупуването на скъп премиум автомобил всъщност може да повиши самочувствието на мъжа.

Новото изследване е проведено от учени от Федералния университет на Рио Гранде в Бразилия. Резултатите от проучването показват, че мъжете, които притежават автомобили като Corvette и Porsche, се възприемат като притежаващи по-високо ниво на семейни ценности и социално господство.

Освен това резултатите от проучването показват, че те като цяло се считат за по-компетентни. Авторите на изследването смятат, че резултатите са свързани и с факта, че жените вярват, че да бъдеш партньор на собственик на скъп автомобил всъщност може да бъде печелившо.

Имайте предвид, че изследването на учените се състои от две части. В първата те се фокусират върху влиянието на това какво ще каже противоположния пол за избора на скъпи коли, а във втората част на изследването учените наблягат на това как самият собственик на суперавтомобил възприема себе си.

В първата част на проучването 171 души са участвали в анкетата, разглеждайки хора от противоположния пол, които притежават скъпи коли. Учените отбелязват, че в този етап от изследването са участвали 93 жени, останалите са мъже. Резултатите показват, че независимо от пола, повечето хора имат желание да се възползват от връзки с партньори, които притежават скъпи коли.

Във втората част на изследването са участвали 409 души: 206 жени и 203 мъже, които са притежавали луксозни и скъпи автомобили. Изследователите ги карат да опишат своите възприятия за социален статус, социално господство и партньори. Резултатите показват, че собствениците на премиум автомобили демонстрират по-високо ниво на субективен социален статус от участниците с или без скъп автомобил.

fallback
  • #20
    Лудория до 17 ( преди 4 месеца )
    За дизелите си прав. Дори с не знам си какъв филтър за купето, се усеща недобре поддържание дизел 2 или 3 коли пред теб. Тия дни по околовръстното в София се чудех как да избягвам такива автомобили, да не говорим че по светофарите беше ад, поне за мен. Голяма гадост е да живееш в това смрадливо място. Жалко, че за част от хората само там се намира добре платена работа...
  • #19
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Мъжете купуваме скъпи коли, когато имаме пари. За съжале ие, за 90% от нас, това се случва след 20 години гри дене по универистети и кариери или като получим мазно наследство... Иначе, се вижда при атлети, звезди и млади ентерпреньори - Още на 20 години си правят автопарк.
  • #18
    анонимен ( преди 4 месеца )
    никой не разглежда автомобила като инвестиция за поколенията освен ако не е лимитирана серия
  • #17
    анонимен ( преди 4 месеца )
    няма по безмисленно от кабриолет лятото е ад под небето през останалото време студено шумно ужасно мръсно не ми се мисли за удоволствието от шофирането ако караш след някой изтърбушен дизел кабриолета е само за луксозния клас като четвърти - пети автомобил да се врътнеш по крайбрежието да те види тълпата
  • #16
    Im-ДртiйУАЙТBOY! ( преди 4 месеца )
    Чисти комплеХи + Андрофаза, Сър! Освен това - собствениците на лЮкс и премиум машините демонстрират по-високо ниво на субективен социален статус от участниците без скъпа кола. Отделно от това, по този елементарен н/н по-лесно им падат в мрежата на тез паяци младите безмозъчни силиконови Kифли и съвсем ясно е, че съ скъпарската кола винаги пИчелиш палмата... И тази истина е отколешна, а не от това днешно мижаво изследване.
  • #15
    Itso ( преди 4 месеца )
    И после на 60 пак ефтини барутници, защото осъзнават че са си хвърлили парите в канала. Инвестира се в имот, земя, нещо, което може да завещаеш на децата си. Скъпи коли си купуват футболисти и рап и чалга певци.
  • #14
    Алекс ( преди 4 месеца )
    Защото вече могат да си го позволят.И 20 годишните ще купуват скъпи автомобили ако имат пари.
  • #13
    До 12 ( преди 4 месеца )
    Класическо, "Обсъждахме с жената и накрая тя отсече..."
  • #12
    Лудория ( преди 4 месеца )
    Абе аз минах 40-те и се замислих за кабриолет. Няма нужда да е някакъв тузарски, но да можем с жена ми да се наслаждаваме лятото и слънцето. Казвам й, показвам какво може да си купим, че сега има доста нормални предложение и тя не, предпочитам басейн. Та, сега вместо кабрио, чета за басейни. :)
  • #11
    Грета Тунберг ( преди 4 месеца )
    До РУК.Изпатканяка пере на ръка в банята.
fallback
Последни