fallback

Smart не се отказва от миниатюрните коли

Ето как ще изглежда новата градска електричка на марката

Компанията Smart промени стратегията си и започна да произвежда кросоувъри, но не се отказва от компактните градски автомобили. Разработката на наследника на Smart Fortwo вече е в ход. Той трябва да бъде представен през 2026 година, но досега не се знаеше нищо за визията му. 

Първото изображение на предстоящата иновация се появи на сайта Motor.es. Според непотвърдени данни, новият Smart ще бъде преименуван на #2, така че да е в крак с новата номенклатура на имената на марката. Както знаете, първият кросоувър на Smart беше наречен #1.

В същото време концепцията на автомобила няма да се промени. Подобно на Smart Fortwo, това ще бъде миниатюрен двуместен модел за града. Дължината на Smart #2 ще се увеличи до приблизително 3.1 метра. Съдейки по рендера, новият Smart #2 ще запази характерния си еднообемен дизайн, като предната му част ще бъде направена в духа на Smart #1.

Автомобилът ще се базира на изцяло нова платформа и ще разчита на електрическо задвижване, тъй като, както е добре известно, производителят се отказа от двигателите с вътрешно горене през 2018 година.

Съобщава се, че обхватът на Smart #2 ще бъде около 300 км. Можете да заредите батерията до 80% в бърз режим за 30 минути. Електрическият автомобил Smart ще струва около 25 000 евро, а основният му конкурент се казва Fiat 500e.

 

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Кене ф с 300 км твърде малко е
  • #1
    до импотнета по-долу ( преди 5 месеца )
    Да вземеш да се разкараш със спаменето, с което извършваш навсякъде!
fallback
Последни