IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Pagani отказва да прави електромобили

Заради теглото се губи голяма част от удоволствието, обяснява Хорацио Пагани

Миналата седмица Pagani представи роудстър версията на хиперавтомобила Imola, като едновременно с това проведе голямо бизнес събитие: азиатско-тихоокеанското представяне на Utopia. Основателят Хорацио Пагани присъства на премиерата със сина си Кристофър и двамата отговориха на въпроси на представители на медиите, като казаха на Bloomberg, че електрически хиперавтомобил от Pagani няма да се появи скоро. Защо? Смятаме, че всички знаете отговора.


Pagani


Благодарение най-вече на щедрото използване на карбон, новият Imola Roadster е много лек, независимо от наличието на V12 двигател. Всъщност ниското тегло винаги е било сред най-важните предимства на автомобилите Pagani и преминаването към електрическо задвижване с батерии, каза Хорацио, ще има отрицателно въздействие върху теглото на автомобила и цялостното чу представяне.

Толкова е различно, че губите голяма част от забавлението“, каза Хорацио пред изданието.


Pagani


По време на дебюта на Utopia в Азиатско-Тихоокеанския регион в Хонконг, Хорасио също така обсъди автомобилната индустрия от по-глобална гледна точка. Той беше попитан за китайската EV индустрия и каза, че „цените на автомобилите са по-евтини от европейските марки и следователно производителите на европейски автомобили трябва да обърнат много внимание и да положат много усилия, за да се опитат да останат на този специфичен пазар и да продължат да бъдат конкурентоспособни.“

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 3 rate down comment
    PLAID ( преди 4 месеца )
    Отказва или не може? За един приятел, Мате Римац, питам.
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    до 4 ( преди 4 месеца )
    Когато Джеймс Мей тества Вейрона на макс скорост в Топ Гиър добави, че гумите пък ще издържат не повече от 15-20мин, така че горивото не е единствената драма при тези скорости.
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 4 месеца )
    За Вейрон бяха казали, че ако караш с максимална скорост, имаш гориво за 12 минути... но няма път, където да може да развиеш такава скорост за толкова време. Не знам из пустините в САЩ дали е възможно като имам предвид пустините, където поставят рекорди за скорост.
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Нормално, ако напъна такава кола с 200-300 след колко метра ще трябва да зареждам пак?
  • #1
    17 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Този модел на Пагани тежи около 1260кг. и разполага 6.0 V12 развиващ 850к.с. и 1100 нм. Максималната скорост е електронно ограничена на 350км/ч. Това е произведение на изкуството! Истинска инженерна работа.