IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това ли е най-луксозната катафалка в света?

Италианска компания модифицира Rolls-Royce Ghost в... луксозна карета за последния път в живота

Искате ли последното ви пътуване да бъде в една от най-луксозните коли, които можете да закупите в момента? Италианската компания Biemme Special Cars взе Rolls-Royce Ghost и го превърна в ултра луксозна катафалка, наричана „Ghoster“.


Rolls-Royce Ghoster


Катафалката Rolls-Royce Ghoster е почти идентична с обикновения седан отпред до горната част на предното стъкло. Емблематичните задни врати също са запазени. Дизайнът започва да се отличава от серийния автомобил от удължението на междуосието, така че да има място за отделението за ковчега. Покривът също е драстично повдигнат, за да създаде почти подобен на Shooting Brake силует.

Между отделението за пътници и ковчега има солидна преграда. Има и големи странични и задни прозорци със зелен нюанс. В отделението за пътници Ghoster е оборудван с акценти от дърво Briar, сгъваеми маси, удобни завеси, хладилник, система за пречистване на въздуха, както и звукова система с 18 високоговорителя.


Rolls-Royce Ghoster


Други функции, които отделението за ковчег получава, включват автоматично повдигаща се платформа за ковчег, адаптивно LED осветление, както и акценти от еко кожа и дървесина с копринена повърхност.

Катафалката Rolls-Royce Ghoster се задвижва от непроменен 6,7-литров V12 двигател с двойно турбокомпресор, генериращ 571 к.с.  мощност и 850 Нм въртящ момент. Не е ясно колко се е увеличило теглото на Ghost като част от преобразуването му в катафалка. Biemme Special Cars не са отбелязали и колко струва тяхната катафалка Ghoster, въпреки че вероятно няма да е евтина.


Повече снимки на вероятно най-скъпата катафалка в света ще видите в галерията:

0 от 500