fallback

Консорциум показа интересни нови проекти за градска мобилност в Япония

Ръководеният от Foxconn алианс демонстрира своите решения за превоз на пътници и товари чрез Procejt X и Y

Консорциумът MIH, воден от тайванската Foxconn, представи на изложението Japan Mobility Show Procejt X и Y – иновативни концептуални решения за градска мобилност, фокусирана върху превоза на хора и товари.        

Тези проекти са насочени към променящия се пейзаж на градския транспорт чрез разширяване на опциите за споделяне на автомобили, бързи превози, доставка на храна и транспорт на стоки.

MIH е глобален съюз от компании, които разработват съвместно компоненти и софтуер за електрически превозни средства с отворен код. 

Project X е триместен концептуален автомобил, представящ дебюта на алианса в сектора на мобилността. Обръщайки внимание на по-младите поколения, които загърбват личния транспорт за сметка на споделения, Project X не само предлага иновации и свобода в градския живот, но също така отваря нови възможности за доставчиците на услуги за мобилност за подобряване на потребителското изживяване.

Концептуалният автомобил Project X може да се похвали с няколко ключови характеристики, включително гъвкави седалки, които без усилие се адаптират за настаняване на пътниците. Налична е и система за сменяема батерия, съчетаваща фиксирана настройка на батерията с лесната смяна, чиято цел е да се облекчат опасенията относно пробега, като компанията Gogoro е един от партньорските доставчици при тази технология.        

Автомобилът предлага поддръжка за роботизирано управление, което позволява персонализиране от второ до четвърто ниво на автономност, което го прави подходящ за услуги като „роботакси“ и автоматизирана доставка, както и за използване в автономни автопаркове.

Освен това превозното средство разполага с плъзгащи се врати, предназначени за бързо влизане и излизане на пътници, както и за рационално товарене и разтоварване на стоки. Неговият компактен дизайн позволява паркирането на две превозни средства на едно паркомясто, оптимизирайки капацитета за паркиране за операторите на автопаркове.

Интериорът на автомобила е снабден с материали, които са лесни за почистване и устойчиви на износване и мръсотия, свеждайки до минимум усилията за поддръжка.

Отвъд превоза на пътници, MIH отговаря на нуждите от превоз на стоки с Project Y. Това цялостно решение включва електрически камиони и микробуси, усъвършенстван софтуер за управление на автопарк и енергия, консултации за енергийна инфраструктура и платформа за проследяване на въглеродния диоксид.

fallback
  • #1
    Тодор Колев ( преди 6 месеца )
    Японците никой не може да ги стигне !
fallback
Последни