fallback

Още един китайски ван се насочва към Европа

Електрическият Xpeng X9 прилича на космически апарат

Китайската марка Xpeng представи своя изцяло електрически модел X9 7, който представлява пълноразмерен ван с електрическо задвижване и луксозна екипировка. Автомобилът е базиран на платформата SEPA2.0, разполага с управление на задните колела и има футуристичен дизайн, наподобяващ на космически апарат - според думите на самата компания.

Моделът е разполага със система за управление и на задните колела. Xpeng X9 MPV е базиран на 800V високоволтова SiC архитектура и ще бъде първият автомобил, оборудван със софтуера XOS Tianji. Тъй като Xpeng вече кандидатства за лиценз за продажба на X9 в Китай, много подробности за колата вече бяха разкрити от китайския регулатор към MIIT.

Дължината на колата е внушителна - цели 5,30 метра. Размерите са съответно 5293/1988/1785 мм, а междуосието е 3160 мм. По избор салонът ще бъде с три реда и 6 или 7 места.

Интересен факт е, че се очаква моделът да се появи и на определени европейски пазари, при това още догодина.

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Разпродажба! Хладен, удароустойчив и водоустойчив монокъл с 16x увеличение. Сега можете да видите всичко и само на половин цена----->> https://e.vg/mono
  • #2
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Вановете отдавна умряха неслучайно Рено направиха Сеник и Еспас на Кросоувъри никой не ги купува тия ванове
  • #1
    анонимен ( преди 6 месеца )
    А нещо ТТДанни, цена...на кои пазари се очаква? Свършете малко работа де...
fallback
Последни