fallback

Как да разберете, че скоростната кутия излиза от строя

Пет признака, показващи сериозни проблеми с трансмисията

Трансмисията е един от най-важните компоненти на автомобила. Благодарение на нея шофьорът имат минимален контрол върху автомобила, необходим за безопасно движение, включително превключване на предавките на автоматичните и ръчните скоростни кутии, както и регулиране на мощността, генерирана от двигателя.

Без работеща трансмисия двигател ще генерира толкова много мощност, че ще се пръсне на парчета. Като се има предвид всичко това, не трябва да е изненадващо, че кола с увредена скоростна кутия не е безопасна за шофиране. В случай, че трансмисията внезапно се повреди, докато сте на пътя, двигателят може да спре, оставяйки ви със значително по-малко контрол над гигантската метална кутия, в която седите.

За да сте сигурни, че това няма да се случи, трябва да държите очите и ушите си отворени за сигналните признаци на неизправна трансмисия и да отидете в сервиз, веднага щом ги забележите.

Пет признака, показващи сериозни проблеми със скоростната кутия (ГАЛЕРИЯ):

fallback
  • #7
    Зф ( преди 6 месеца )
    Да цървулино е61 3ка дизел
  • #6
    анонимен ( преди 6 месеца )
    6-ти, Е61 е 5-ца комби:))
  • #5
    БМВ и Zf AG Friedri ( преди 6 месеца )
    Здравейте и моето мнение за автоматичните скоростни кутий всички имат торк конвектори или хидротрансформатори при повреда колата си мени оборотите и не иска да заключи определена предавка при определена скорост при моето БМВ е61 3ка дизел между 1600 и 1700оборота играеше стрелката на оборотите при подаване на газ се оправя и торка заключва може да се кара така с тази повреда 10 000км макс и след това се сваля кутията и се прави ревизия за 3000лв да се рециклира торка е между 600 и 750лв маслото
  • #4
    младен ( преди 6 месеца )
    До 3 - Пьтър винаги е друсан.
  • #3
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Петърчо, кажи че си бил дpycaн, докато си писал този бълвoч, за да не си помисля, че си пpeвъpтял окончателно.
  • #2
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Те и жените са големи разходи.
  • #1
    анонимен ( преди 6 месеца )
    За жена само автоматик, ако искате да сте относително спокойни. Моята жена видя сметката на трансмисията на колата, която и взех нова. Точно 1 г.след изтичане на гаранцията скоростната кутия изтракала и до там. Как е включвала как е изключвала не зная, ск отиде за скраб и трябваше нова, която струваше половината кола с поставянето. Голям разход е това да знаете. Горе долу е колкото да смениш двигател като цена.
fallback
Последни