fallback

Mitsubisho Pajero Junior - рядка находка от Япония

Тази интересна версия на офроуд легендата е произвеждана в продължение на 3 години

Mitsubishi Pajero най-често е свързван с проходимост, здравина и възможности за справяне с почти непреодилими препятствия. Но знаете ли, че съществува по-малко известен, доста симпатичен вариант на тази японска легенда?

Mitsubishi Pajero Junior, компактен SUV, произвеждан ексклузивно за японския пазар от 1995 до 1998 г., внася интересна нотка привлекателност в легендарната гама Pajero. С миниатюрния му размер може да се изкушите да подцените възможностите му, но Pajero Junior – или Pajero JR – има няколко изненади в ръкава си.

За начало този конкретен екземпляр, стигнал до Щатите, е много добре оборудван. Той идва с алуминиеви джанти с шест спици, релси на покрива, достъп без ключ, климатик, ABS, въздушна възглавница за водача, електрически прозорци, прозорец от страната на водача с едно докосване, първокласна звукова система, допълнителен инструментален панел с висотомер, компас и часовник.

Това, което наистина отличава Pajero Junior от събратята му, е неговият размер. Въпреки че изглежда като Kei-Car – малки, компактни коли с дължина до 3,50 м и двигател до 660 кубика, популярни в Япония – Pajero Junior се отличава с 1,1-литровия си двигател, което го дисквалифицира от класифицирането като автомобил Kei.

Всъщност Kei-версията на Pajero носи името Pajero Mini и може да се похвали с по-малък двигател, който се придържа към параметрите на тази категория.

Въпреки компактния си размер, Pajero Junior е истински всъдеход с 4WD. Първоначално той работи като машина със задно задвижване, докато не активирате настройките 4H и 4L чрез лоста на трансферната кутия – точно както при по-големите му събратя.

Обратно към примера, който виждатена снимките - в момента той се продава от OttoEx в Портланд. Както бе споменато по-горе, моделът първоначално се предлага само в Япония, поради което воланът е от дясно.

Все пак няма нищо лошо в цената – 13 545 долара за рядък и способен SUV, който изглежда в перфектно състояние и има само около 49 000 мили на километража.

fallback
fallback
Последни