fallback

Mercedes-AMG срещу BMW M – кой продава повече?

Култовият G63 е най-успешният модел на бранда, но баварците имат достоен отговор

Луксозните високопроизводителни автомобили се представят отлично през тази година, като това се отнася най-вече за пазарите в САЩ и Европа, сочи статистиката за продажби на JATO Dynamics.

Това важи особено за една марка, която се откроява над останалите и това е BMW M. Само през първата половина на годината спортното подразделение на баварския производител е продало над 19 600 нови автомобила в Европа, което е увеличение с 58% спрямо миналата година. В САЩ са реализирани 16 400 продажби, което прави общо 36 000 BMW M само в тези два региона.

Статистиката в случая е само за пълноценни М-модели. Превозни средства като M340i, например, не са включени, но новият супер SUV – XM, попада в резултатите, като той се справя много добре. Само в САЩ са продадени 1171 бройки до края на юни, горе-долу толкова са и продажбите в Европа, което е впечатляващо за модел с цена над 150 000 евро.

Големият съперник на BMW – Mercedes-Benz, също записва успехи на пазара, като в случая това се отнася за неговото спортно подразделение AMG. В Европа то отчита ръст на продажбите с 57% през първата половина на годината с 13 700 единици. Ключова роля за това играе Mercedes-AMG SL, но той не е най-продаваният AMG през годината.

Тази чест се пада на емблематичния, но и адски скъп G63, който представлява 1/4 от продажбите на AMG. Затова и ще е доста интересно да се видят резултатите на двете спортни подразделение, след като изтекат и последните 3 месеца от годината.

fallback
  • #9
    Im-ДртiйУАЙТBOY! ( преди 1 година )
    Цените на AMG-тата на МВ в Щатите започват от едни 120 хилки и стигат за върховия напомпан модел близо 190 хиляди щатски доларес. Таквоз е положението в грубата челичена РЕАЛност, когато требе да снесеш една бала паре за тази понадута машина...
  • #8
    Im-ДртiйУАЙТBOY! ( преди 1 година )
    И така само на MB AMG продажбите за 2022 в Щатите -са- малко под 3000 бр; от тях точно 1900 се падат на AMG-GT; при модела им АМG за 2-то полугодие на тази година продажбите са точно 38000, докато пък общо AМG+MayBach+G.Class за този период на 2023 са реализирани точно 55800 броя от трите модела, което прави +55 процента/, което е едно ОБЩО увеличение с 18 на сто за половината календарна година. Горе-долу така изглежда статистиката...
  • #7
    Лудория до MythBuste ( преди 1 година )
    Ми ти кажи дали к.с. продават - за 9 месеца 160 000 Tucson само в САЩ. На фона на 16 000 автомобила как ти изглежда. Нормално, винаги има един процент богати, които не им пука какво си купуват. И както по-долу коментираха, някои професии го изискват - футболисти, манекенки, ***ви, сутеньори, дилъри, политици, водачи на цървки... ей такива си ги купуват тези коли. Това достатъчно ли е като отговори. Дори няма да погледна колко Тесла и Тойота има продадени. Статията за това е от 06.10.
  • #6
    Факт!-тически ... ( преди 1 година )
    системната употреба на рено/неудачия води тежки ментални увреждания, изразяващи се в неконтролируеми бръщолевения! Видно от долния.
  • #5
    Факт ( преди 1 година )
    Боклутси за много пари пълни с дефекти коли за наркотрафиканти и футбалисти
  • #4
    анонимен ( преди 1 година )
    100 коня за малка градска кола са достатъчно, за огромен *** като примерно Туарег и 300 ми се виждат малко на мен лично както и за тежък електромобил под 300 ми се вижда зле.
  • #3
    MythBuster ( преди 1 година )
    А тук се опитват да ни обяснят в коментарите, че никой като си купува нов автомобил не гледа мощността скоростта и ускорението и 90 коня стигат за всичко. Много ми се иска да чуя техните коментари от тази статия?
  • #2
    Друг Гост ( преди 1 година )
    Не виждам колко броя са продали AMG в САЩ. В Европа са 19600 за БМВ и 13700 за АМГ. В САЩ БМВ продава 16400, а АМГ?!? И кой продава повече?!?
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    В САЩ гледат на BMW M, все едно Ферари. Много интересно!
fallback
Последни