fallback

Тръмп се обяви срещу стимулите за електромобили

Бившият президент определи предложените от правителството разпоредби за емисиите като „убийство“ на автомобилната индустрия

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да сложи край на държавните субсидии за електрически превозни средства, като твърди, че те ще бъдат погибелният звън на американската автомобилна индустрия и ще помогнат за подхранването на възхода на Китай. „Сега те искат да преминат изцяло на електричество и да ви изгонят от бизнеса“, каза той на митинг в окръг Макомб, Мичиган.

„Мандатът на Байдън бърка жестоко, това е правителствено убийство на вашите работни места и на вашата индустрия. „Те казват „искате електрически превозни средства, ние ще ви ги дадем“, а всъщност проклетите неща не могат да стигат достатъчно далеч и са твърде скъпи“, каза той.

Той каза, че ще прекрати субсидиите на Джо Байдън за електрически превозни средства и ще „отмени всички убиващи работни места разпоредби, които смазват американците, работещи в автомобилната индустрия“. „Ще отприщя нещо, наречено американска енергия, ще спра забраната върху двигателите с вътрешно горене и същевременно няма да навредим на екологията“, каза той.

Планът на Байдън за "убиване на работни места заради електромобили", както го нарече Тръмп, диктува, че почти 70 процента от всички коли, продавани в САЩ, трябва да бъдат напълно електрически след по-малко от 10 години.

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 11 месеца )
    В случая със субсидиите за ел. коли приказката - "Болен здрав носи" е абсолютно валидна.
  • #2
    MythBuster ( преди 11 месеца )
    Първи, една древна мъдрост гласи "Който не се учи от историята е обречен да я повтори." Я да видим Ти спомняш ли си историята в която Тръмп забрани да се дават субсидии само на Тесла и цели три години да се дават на всички останали производители на електромобили, до какво доведе? Субсидиите се даваха на Европейски производители които използват китайски батерии и по този начин американците субсидираха Европа и Китай, за да направят мръсно на американската компания Tesla. Одобряваш ли?
  • #1
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Колкото и да не го харесват Тръмп, хубавото му е, че си казва нещата директно, без политически завъртулки и увъртания. Винаги съм казвал - създай по-добър капан за мишки и ще утъпчат пътека до твоята врата. Така и с ел колите - махнете им субсидиите и политическата закирла. Ако са поне също токова добри - ще се наложат от самосебе си. За момента ако се махнат всичките "стимули", не съм убеден, че задържат 5% пазараен дял.
fallback
Последни