fallback

Tesla вече има почти 60% дял от пазара на електромобили в САЩ

Американският производител отбеляза 50% увеличение на регистрациите от януари до юли

Tesla води в надпреварата при електрическите автомобили в САЩ по отношение на нови регистрации и пазарен дял, според данни от Experian, публикувани от Automotive News.

През първите седем месеца, отчасти благодарение на донякъде хаотичните намаления на цените, ръководеният от Илон Мъск производител на автомобили отбеляза 390 377 нови регистрации в САЩ, което е 50% увеличение в сравнение със същия период на миналата година, и сега има 59,5% дял на американския пазар на EV.

Chevrolet е на второ място с близо 40 000 нови регистрации на електрически превозни средства между януари и юли и 6 процента пазарен дял, а Ford заема трето място в списъка с 33 955 нови регистрации на EV през първите седем месеца и 5,2 процента дял.

Моделът на Tesla с най-много продажби през първите седем месеца на тази година е кросоувърът Model Y с 236 041 нови бройки, над два пъти повече в сравнение със същия период на миналата година. В същото време Model S бележи спад на продажбите с 51 процента до 8439 бройки, а Model X пада с 14 процента до 14 462 нови регистрации.

fallback
  • #4
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Е Какво има да казвам аз? Заглавието на тази статия публикувана преди три часа казва всичко "Еколози обвиниха Tesla в лъжа и запалиха 10 коли от марката (ВИДЕО)"Според тях Тесла е виновна за всички злини на света, цитирам: "Разширяването на производството на автомобили води до изменение на климата и трудности за милиони хора. Именно автомобили причиниха неотдавнашни пожари в Португалия и Мауи или наводнения в Словения и Австрия
  • #3
    Гост ( преди 7 месеца )
    Мълчиш по темата за самозапалените Тесла в сервиз в Германия.
  • #2
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    До 1. Е колко да е смазваш, като беше 80% и с всяка изминала година спада? Пазарният дял на Тесла от тук нататък само ще пада.
  • #1
    Алекс ( преди 7 месеца )
    Най-доброто е предпочитано.60% е смазващ пазарен дял.
fallback
Последни