IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германци показаха най-мощния сериен доработен автомобил

Ruf CTR 3 Evo e базирано на Porsche Cayman и струва над 725 000 долара

Германският производител Ruf Automobile представи най-мощната серийна тунингована кола на света. Тя се казва RIF CTR 3 Evo и беше показана на Седмицата на автомобилите в Монтерей.


Ruf  CTR 3 Evo


Автомобилът е базиран на Porsche Cayman CTR 3 Clubsport. Той се задвижва от средно монтиран 3,8-литров шестцилиндров мотор с двойно турбо, развиващ 789 к.с. (с 23 к.с. повече от версията Clubsport). Максималната мощност идва при 7100 об/мин, а максималният въртящ момент се разгръща при 4000 об/мин.

Колата е оборудвана със седемстепенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител на Ruf., но се предлага и 6-степенна механична трансмисия. Корпусът е направен от кевлар, подобен на Koenigsegg Agera RS, който е известен със своите леки свойства, здравина и устойчивост на топлина.


Ruf  CTR 3 Evo


Максималната скорост и времето за ускорение от 0 до 100 км/ч все още не са известни, но Evo ще бъде по-бърз от Clubsport, който може да развие 380 км/ч и да ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,2 секунди.

Множеството подобрения надхвърлят настройката на двигателя, като включват модификации на предното окачване на MacPherson и многораменното задно окачване. Те са комбинирани с въглеродно-керамични спирачки и система за смазване със сух картер, подобна на тази, използвана във Ferrari 488 GTB и Chevrolet Corvette Z06.


Ruf  CTR 3 Evo


Прилепналите към тялото спортни седалки от една част са изработени от въглеродни влакна и тапицирани с контрастни жълти шевове. Клиентите ще могат да поръчат CTR 3 Evo на цена над 725 000 долара, което го прави по-скъп от подобно позиционираното Manthey Racing Porsche 911 GT3 и подобно мощното Ferrari SF90.


0 от 500