IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari показа уникално 812 Competizione

Суперколата получава специална боя и още някои подобрения

Проектирано от Ferrari Tailor Made Program, това уникално 812 Competizione може да се похвали със специално покритие на боята. За необученото око то изглежда като обичайното червено, което Ferrari използва в цялата си гама от екзотични автомобили, но този нюанс се нарича F1-75. Това е същият, който беше използван на техните състезателни болиди миналата година по време на Гран при на Италия на „Монца“, като част от честванията на 75-ата годишнина на марката.


Ferrari 812 Competizione


Към специалното покритие се присъединява черна ивица отзад и обичайните черни акценти. Същият тъмен нюанс е частично приложен върху колелата, които също имат жълти външни пръстени. В същия цвят са спирачните апарати, контрастирайки с останалата част от екстериора, който е покрит с обичайната тапицерия от въглеродни влакна. За интериора Ferrari използва Aunde Blu Jeans на седалките и черна тапицерия от алкантара в интересна комбинация.

812 Competizione беше най-добрата версия на серията 812 и беше представен преди две години. Предлагаше се в два стила на каросерията - купе и тарга, като производствените числа бяха ограничени до 999 копия за първото и 599 за второто. Въпреки че струва едно малко състояние, както е обичайно за редките суперколи, всички бройки на 812 Competizione бяха разпродадени за нула време, оставяйки ентусиасти с дълбоки джобове да търсят на пазара на употребявани автомобили.


Ferrari 812 Competizione


Смятан за „най-добрия израз на концепцията на Ferrari за екстремна Berlinetta с предно разположен двигател“, която има „състезателна душа“, 812 Competizione използва 6,5-литров V12 двигател с атмосферно пълнене с 800 к.с и 718 Нм въртящ момент.

С помощта на 7-степенна автоматична скоростна кутия 812 Competizione ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,855 секунди, а максималната скорост е 340 км/ч. Комбинираният разход на гориво е16,9 л/100 км (средно) при 385 гр/км вредни емисии (CO2).


0 от 500