IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Shelby Cobra с 1000 к.с. бе оценена на 1,1 млн. евро

Спортната кола излиза в тираж от 10 бройки, като 8 все още са свободни

Diamond Edition Carbon Fiber Shelby Cobra Race Car е бутиков модел, който е предназначен да отпразнува 60-ата годишнина на Cobra. Автомобилът разполага с каросерия от въглеродни влакна, която тежи 39,9 кг. Това е доста забележително, като теглото на цялата кола се очаква да бъде 1043 кг.


Diamond Edition Carbon Fiber Shelby Cobra Race Car


Автомобилът е оборудван с 5,0-литров двигател Gen3 Coyote Aluminator от Ford Racing. V8 агрегатът има компресор Magnuson и система за управление MoTeC, което му позволява да произвежда около 1000 к.с. и 1016 Нм въртящ момент.

Двигателят е съчетан с шестстепенна ръчна скоростна кутия от Tremec и ще позволи на спортната машина да ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди. Максималната скорост е 306 км/ч.


Diamond Edition Carbon Fiber Shelby Cobra Race Car


Независимо от окончателните числа, колата има вдъхновено от състезанието конзолно окачване с допълнителни компоненти, както и трансмисия, масло и охладители на диференциала. Моделът също така се движи на гуми с лети джанти, които са подкрепени от спирачна система Shelby 6PF 4PR от BAER.

Производството ще бъде ограничено до десет бройки и всяка от тях ще струва 1,1 милиона евро. Осем от колите все още не са купени. Високата цена вероятно не е единственият проблем, тъй като Diamond Edition 1965 Shelby Cobra не е разрешен за движение по улиците.


Diamond Edition Carbon Fiber Shelby Cobra Race Car


Изпълнителният директор на Classic Recreations - Джеф Стоун твърди: „Ние разработихме Diamond Edition Cobra, като започнахме с въпроса „Каква кола би построил Карол с днешната технология? А сета построихме една кола, с която пишем нова страница в историята и с която самият Шелби би се гордял“.


Още снимки на впечатляваща спортна кола - вижте в галерията:


0 от 500