fallback

Nissan се отказва от популярен модел заради два електромобила

Производството на големия пикап Titan ще приключи до една година

Производството на пълноразмерния пикап Nissan Titan в завода в Кантон в американския щат Мисури ще приключи през лятото на 2024 г. Това съобщава Carscoops, като информацията беше официално потвърдена от японския производител, който обясни, че решението е взето като част от стратегията за електрификация на гамата Ambition 2030.

Второто поколение Titan дебютира в началото на 2015 г., като Nissan похарчи 230 милиона долара за модернизация, представяйки актуализиран модел през 2019 г. с различен външен вид и по-мощен V8 двигател. Той обаче не можа да достигне планирания обем на продажбите, като края на миналата година моделът дори не влезе в топ 15 в своя сегмент на американския пазар.

Решението за спиране на модела е пряко повлияно от промените в стратегията на Nissan за електрификация.. Японският производител реши да представи с една четвърт повече електрически превозни средства до 2030 г., отколкото беше планирано по-рано.

Според информациите Nissan не планира никакви съкращения в Кантон или в завода в Дечерд (Тенеси), където се доставят двигатели за Titan. Мястото на големия пикап на поточната линия трябва да бъде заето от два напълно нови електрически автомобила, но подробности за тя не е съобщават. Предполага се, че единият от тях ще е версия изцяло на ток на компактния и много по-популярен пикап Frontier.

fallback
fallback
Последни