fallback

Lamborghini Huracan получи боя за 120 000 евро

Специалното мраморно синьо се прави на ръка за 46 дни

През тази година Lamborghini отбелязва своята 60-годишнина като автомобилен производител и естествено това е съпроводено с редица събития. Едно от тях се състоя в Сардиния, където през 120 отбрани гости отделът за персонализиране на италианската марка - Ad Personam, представи най-новото си творение.

Това е синя боя с мраморен ефект, която струва 120 000 евро и е поставена върху Lamborghini Huracan Sterrato Уникалната разработка неслучайно беше показана в Сардиния, тъй като олицетворява синьото на морето и на небето над острова. Боята се състои от три пласта, като към съществуващия вече цвят Blu Amnis, който е използван за основа, са добавени нови два - Blu Grifo и Blu Fedra.

Смесването на трите цвята се прави на ръка, а крайният резултат наподобява замръзнала течност. Целият процес по създаване на боята и нейното нанасяне върху автомобила отнема 370 часа (или 46 работни дни), като това се превръща в най-голямото предизвикателство за екипа на Ad Personam, който в огромния си каталог от персонализации предлага и други супер ексклузивни покрития като Pantone Diamond Coating, което съдържа диамантен прах.

В допълнение към боята, екстериорът на „Opera Unica”, както е наречен проектът, се отличава с матови черни покрития на покрива, праговете, корпусите на предните светлини, калниците и предните и задните сплитери. Освен това експертите от Lamborghini са избрали 19-цолови джанти Morus

В интериора цветовата комбинация на каросерията е подкрепена със седалки, панели на вратите и централна конзола в кожа Delphinus и табло от Alcantara. Профилите и бродериите се отличават с нюанс Celeste Phoebe - по-светъл цвят за създаване на контраст между различните елементи на купето.

Освен това върху седалката се намира лазерно гравиран графичен детайл, докато капакът на бутона Start/Stop е завършен със същия кристален ефект като външната боя. Има и табела, която идентифицира този Huracan Sterrato като един от 1499-те екземпляра, включени в лимитираната серия.

Тъй като обаче това ще бъде единственият екземпляр с такава боя, това Lamborghini също има табела „Opera Unica Porto Cervo 2023“ и друга, която отбелязва 60-годишнината на марката. След официалния дебют колата е изложена в Lamborghini Lounge в Порто Черво редом с още няколко произведени на отдела за персонализации.

Още снимки на това произведение на изкуството - вижте в галерията:

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 1 година )
    Прилича на евтино фолио имитиращо мрамор.
  • #2
    анонимен ( преди 1 година )
    Какви грозни ледове са му сложили. Язък за боята.
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Едно кpетенче с пиронче и 120 000 доларе отиват в канала.
fallback
Последни