fallback

Путин призова държавните служители да карат само руски автомобили

Държавният глава се срещна с ръководители на промишлени предприятия

Руският президент Владимир Путин призова руските държавни служители да преминат към изцяло към автомобили руско производство. На среща с ръководители на промишлени предприятия Путин обяви, че различни министерства и ведомства са поискали да продължат закупуването на чужди автомобили.

"Казах, че това трябва да бъде абсолютно изключено и всички държавни служители трябва да карат автомобили, произведени в нашата страна", казва Путин. И допълни, ме по този нещата ще изглеждат по-скромно отпреди, но това е добре, по-скоро дори много добре.

„Цялата наша бюрокрация трябва да разбере, че е необходимо да се стремим към развитието на местните марки, родните автомобили и други родни продукти. И цялостната идея за подобряването на качеството на живот трябва да бъде насочена именно към това. Разбира се, не трябва да се изоставя напълно вноса, но някои основни цели трябва да бъдат ориентирани към местните производители".

Към момента всички руски производители ползват държавни субсидии и различни държавни мерки за насърчаване на продажбите им.

 

fallback
  • #7
    148 ( преди 9 месеца )
    Вова, Вова, време е да си одиш.
  • #6
    До 5 ( преди 9 месеца )
    Специално за това не е, все пак не е ли така и в други държави даже странното е, че до сега не е така там.. Друг е въпроса, че най-голямата пречка за Русия като цяло е самия той а го играе много загрижен но пък в неговата глава наистина сигурно смята, че помага на автоиндустрията :D
  • #5
    popa ot razgrad ( преди 9 месеца )
    тоя съвсем изкуглокига...
  • #4
    анонимен ( преди 9 месеца )
    То и Ладата се прави в завод на Рено, на платформа на Рено, с двигатели на Рено. А той самия кога ще мине от гнилия западен Мерцедес, на нещо родно?
  • #3
    Държавен служител ( преди 9 месеца )
    Китайският JAC с емблема "Москвич" брои ли се за руски автомобил?
  • #2
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Край, с това приключва всичко, не може да ги накара да карат руски автомобили, ще го сменят чувам.
  • #1
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Специално за г-н Путин ще направят Лада Весталка Жужо Едишън
fallback
Последни