IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Производител на суперколи представи адски V12 мотор с 4 турбини

Двигателят на Zenvo Aurora е част от хибридна система с 1850 конски сили

В ерата та на намаляване на обемите и броя на цилиндрите производителят на суперколи Zenvo си позволява да бъде различен. Датската компания готви модел със забележително мощен V12 двигател.


Zenvo Aurora


В средата на март Zenvo анонсира предстоящото излизане на модела Aurora, като беше обявено, че той ще получи 6,0-литров V12. Оказва се обаче, че датчаните са променили намеренията си и са увеличила както обема на мотора, така и броя на турбините. Така Zemvo ще бъде оборудван с 6,6-литров V12 с 4 турбокомпресора, който развива 1250 к.с. при 8000 об/мин.

Според създателите на мотора, той се развърта до 9800 об/мин, като предлага „уникален звук, какъвто няма нито един друг двигател в света“. В разработката на агрегата е участвала и компанията MAHLE Powertrain, като той отговаря на стандарта както на стандарта Евро 7, така и на разпоредбите в САЩ.


Zenvo Aurora


Интересното е, че новият V12 е разработен по такъв начин, че да може да работи и със синтетични горива, за да шофира без емисии. Двигателят ще бъде част от хибридна система със съвкупна мощност 1850 к.с., а Aurora ще бъде направена от комбинация от алуминий и въглеродни нишки, за да може да се постигне по-ниско тегло.

От Zenvo разкриват, че автомобилът ще получи задвижване на всички колела, което означава, че двигателят с вътрешно горене ще задвижва едната ос, докато другата ще се задвижва от електрически мотор. Хиперколата ще развива максимална скорост от 400 км/ч, а производството му е ограничено в тираж от 100 бройки. Официалната премиера е насрочена за 18 август.


0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    Ти сигурен ли си че автопилота на mercedes въобще има такава функция:"Има 90% шанс да те закара безпроблемно от точка до точка включително в града. ". Очевидно наистина пропагандата върши работа и четете само заглавията колко бил добър автопилото на mercedes, въпреки че после в съдържанието ви обясняват че това е най-глупавата функция, която могат да измислят. Изразява се в движение по магистрала без ограничение на скоростта с 60 км в час. Над тази скорост автопилота не работи.
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    SAS ( преди 9 месеца )
    MythBuster, на Мерцедес е по-напред в технологията от този на Тесла, а и мисля че, е по-добър
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    А ти някога да си ме чул да защитавам автопилота на Тесла и да съм твърдял, че искам да го ползвам? Но пък ако трябва да избирам, няма да имам друг избор, защото автопилота на Тесла е единственото най-близко до това което може да се нарече автопилот. Има 90% шанс да те закара безпроблемно от точка до точка включително в града. При всички останали шанса е 0%. Точно както и шанса да оцелееш в затворен гараж с работещ ДВГ, независимо с какво гориво.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Станислав ( преди 9 месеца )
    Бива си го този агрегат, куадро турбо, ще намества прешлени на седалката :) . Честно казано в градски условия не знам как ще се удържа такова чудовище, меко казано мощността му е брутална.
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Пропов ( преди 9 месеца )
    #myth buster, ами ти би ли стоял, примерно един час, на пътя на поток от Тесли на автопилот. Ако Да, ще ме включиш ли в завещанието си?
  • #1
    16 rate up comment 6 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    "може да работи и със синтетични горива, за да шофира без емисии." Всеки път когато някой ми каже така му предлагам да се затвори в един гараж със семейството си с този автомобил със синтетично гориво без емисии, в случая 12 цилиндров и да включи да поработи няколко часа в затворения гараж и нагледно да докаже как този автомобил няма абсолютно никакви емисии от ауспуха и е напълно безвреден. Засега не е имало нито един желаещ.