fallback

Как да стигнем до бензиностанцията, когато сме на „резерва"

Експерти посочиха различни решения за изход от тази неприятна ситуация

От липсата на бензиностанции по маршрута при пътуване никой не е застрахован. Когато стрелката се приближи до "червената зона", си струва да помолите за помощ. Кой и как може да ви я осигури, разказваме сега.

Плавно шофиране

Първо, трябва да се откажете от резки маневри, бързо ускоряване и забавяне, да изключите климатика, мултимедията и зарядните устройства. И тогава се обърнете към интелигентните системи на бордовия компютър: каква комбинация от средна скорост и предавка ще ви помогне да издържите възможно най-дълго с последните капки бензин?

Важно е да се разбере, че дори крайната лява позиция на стрелката на индикатора за нивото на горивото не винаги означава, че изобщо няма бензин (обикновено е достатъчно за няколко десетки километра). За да стигнете до бензиностанцията се доверете на електрониката.

Навигация

Струва си да включите опцията за показване на бензиностанции по маршрута и да настроите силни звукови подкани. Понякога бензиностанциите не са разположени директно на магистралите, а буквално на няколкостотин метра от тях или входовете на бензиностанциите са невидими зад дърветата или близките движещи се камиони. И като цяло навигаторът, работещ във фонов режим, ще ви позволи да разберете предварително кога си струва да играете на сигурно и да заредите дори с наполовина пълен резервоар и кога можете да играете за време и да изберете любимата си мрежа от бензиностанции.

Други участници в движението

Ако бензинът ви все пак свърши и колата не може да продължи да се движи, други шофьори могат да се притекат на помощ. Според проучване 63% от анкетираните се опитват да окажат помощ всеки път, когато забележат някой в ​​нужда. За да помолите безопасно за помощ, трябва внимателно да паркирате, да поставите знак за аварийно спиране, да облечете светлоотразителна жилетка и след това да направите знак отстрани на пътя, за да спрете приближаващата кола.

Социалните мрежи

Телефонният номер на най-близката пътна помощ може да бъде намерен както в Google, така и в местните общности в социалните мрежи. Например, въведете името на най-близкото населено място в полето за търсене и въведете думата „пътна помощ“. Обикновено членовете на дадена общност са готови да споделят проверени контакти на достъпни цени.

fallback
  • #8
    Анонимен ( преди 10 месеца )
    Абе случват се грешки, резервоара ми е 60 литра колата е 4х4 дизел 180 коня. Преди години си тръгвам от Халкидики с малко над 40 литра нафта и хоп 5 часово чакане на Кулата заради умните ни системи и умното организиране на трафика. Между Серес и границата има само една бензиностанция точно преди границата, отбих че ми светна резервата.
  • #7
    Sheri ( преди 10 месеца )
    Като ви остане малко бензина търсете Кирчо о кокоечо глупавите си приказки штеви напълнят резервоара но гледайте да неви се спуска резервоара от глупавите им приказки
  • #6
    директора на БАХУРНИ ( преди 10 месеца )
    Като почнат да глобяват, като в чужбина по 2000 за без гориво, ще свършат и каращите на изпарения.
  • #5
    Скъсани боксерки ( преди 10 месеца )
    Ако експерти трябва да ти обясняват кога да зареждаш, по-добре си скъсай книжката!....
  • #4
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Светне ли резервата имам за 90 км. Отделно изпише ли 'range 0' имам оставащо гориво за още около 70 км. Вероятно запас на производителя...иначе както е написал тинтирито - по добре пеша, ако не си забелязал
  • #3
    Карачо ( преди 10 месеца )
    По принцип не е добре да се кара на резерва, а гледам, че много хора го правят с оправданието, че нямали пари. Добре де, зареди си кошата до горе и когато стрелката падне надолу пак зареждай до горе. Добре е за горивната помпа, добре е за мотора че не се засмукват утайките от резервоара и също така е доста добре за джоба. Бензина се изпарява много по-малко и имаш по-малко загуби от това, особено в топлите месеци. Като бонус няма да имаш притеснения дали ще успееш да стигнеш до следващата бензино
  • #2
    Тинтири-минтири ( преди 10 месеца )
    Според колата имаш минимум 50 км откакто светне "резервата" повече от достатъчно за да намериш бензиностанция, още повече, че вероятно от преди това знаеш, че горивото намалява - ако не си го забелязал по-добре слез от колата, защото вероятно не виждаш още много неща и нямаш място зад волана...
  • #1
    анонимен ( преди 10 месеца )
    "Експерти посочиха различни решения за изход от тази неХприятна ситуация." Това е впечатлението само от заглавието, а даже не съм започнал да чета статията. Нямам нищо против да ми изтриете мнението, но моля поправете и грешките, защото съм първият но няма да съм последния, който ще я забележи и ще пише!
fallback
Последни