IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin очаква големи печалби от електромобилите си

Компанията планира да увеличи продажбите от 6400 до 17 000 годишно

Aston Martin обяви пред акционерите си, че планира да учетвори печалбите си и почти да удвои приходите в рамките на пет години. В тях луксозната британска марка ще натисне здраво върху електрическите автомобили. Компанията сключи сделка с американската фирма Lucid Motors за разработването им.
   
   
Лорънс Строл, Aston Martin
   
       
Целта е приходите да достигнат 2 милиарда лири до 2025 година, при едва 1.4 милиарда през 2022, и след това да надхвърлят 2.5 милиарда през 2028 година. Компанията обещава да излезе най-после на печалба и през 2025 да зарадва акционерите с положителен финансов резултат от 500 млн. лири (581 млн. евро). През 2022 Aston Martin отчете загуба от 495 милиона лири заради големите разходи за разработване на нови модели и проблемите по веригата за доставки. Прогнозите за 2023 обаче предвиждат тези проблеми да отшумят и компанията отново да излезе на печалба.

Британците са готови да пуснат първия си напълно електрически автомобил през 2025. А изцяло електрифицираната гама GT/Sport и SUV трябва да е готова до 2030.

"Изключително съм горд от големия индустриален обрат, който извършихме в последните три години и благодарение на който възстановихме емблематичната компания", каза Лорънс Строл, президент на Aston Martin (и баща на пилота от F1 Ланс Строл). - Един ден може да произвеждаме 17 000 автомобила годишно".
През 2022 компанията продаде 6400 бройки, а прогнозите за тази са за над 7000.
   
    

 

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До 2 ( преди 9 месеца )
    Този пък ***, рейнджовете да не се продават само на острова и основно ги купували индийци хахахаахха.
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Ние пък чакаме китайските електрички, ама чувам франсетата били притеснени че Рино Меган няма да е продава с такава огромна печалба и щели да налагат огромни мита, обаче немците няма да ги оставят защото китайците ще шибнат веднага реципрочни мерки, смешници и клоуни!
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Нема да стане, те да успеят да се задържат в бранша ще е голям успех за тях. Английското автомобилостроене отдавна залезе, Правят се някакви отчаяни опити от тия, Лотус, Морган но всички за сатънали в дългове и се дотират от държавата заради националната гордост.Най-големите им марки, които все още произвеждат коли като Джагуар/Ландроувър и ЕмЖи са вече чужда собственот - първите са индийски, вторите китайски, ландроувърите все още се продават защото на острова живеят много индийци и те са ос
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Очакванията са едно, реалността е друго. Те и ФВ очакваха по голямо търсене, ама уви не се получи и сега завода в Емден, принудителна почивка за поне 2 седмици (че може и повече)