IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Реплика на Батмобил е изложена за продажба

Колата на филмовия герой е базирана на Chevrolet от 1996 година

Реплика на прочутия Батмобил от филма за Батман от 1989 г. се появи на търг за продажба в списъка на аукционната къща Mecum в САЩ, като наддаването е в началото на юли в Кисими (Флорида), но не е обявена прогнозна цена.

 

to-the-auction-stunning-batmobile-replica-demands-your-attention_1

 

Много копия са правени през годините на емблематичния автомобил на супергероя, а за този се твърди, че е произведен на базата на Chevrolet от 1996 г. Точният модел е неизвестен, тъй като не е споменат от Mecum. Но както се вижда от снимките, е в добро състояние отвътре и отвън и се очаква да привлече вниманието на фенове на Батман с финансови възможности.

Всички джаджи за супергероя са инсталирани на колата, има плъзгаща се кабина и дори скрити картечници. Под капака има V8 двигател с мощност 350 к.с., съчетан с автоматична скоростна кутия. Има персонализиран волан с лого, както и бутони за управление на климатика.

 

to-the-auction-stunning-batmobile-replica-demands-your-attention_11

 

Във филмите Батмобилът можеше да развива много високи скорости, благодарение на реактивен двигател, но истинския автомобил не е оборудван с V8 бензинов двигател.

Колата за снимките във филма е тежка и може да достигне скорост от само около 48 км/ч. Копието е много по-бързо от оригиналната снимачна машина.

 

Още снимки - вижте в галерията:

 

 

0 от 500