IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Fiat 600 беше разкрит напълно

Италианците не издържаха до официалната премиера на модела (ВИДЕО)

Премиерата на новия Fiat 600 трябва да се състои на 4 юли, но очевидно италианският производител няма намерение да чака дотогава и публикува официалното видео на модела, от което може да се добие пълна представа за неговия дизайн.


Fiat 600


Вече е известно, че новият кросоувър на Fiat ще използва платформите CMP/e-CMP, като това се потвърждава от наклона на предната колона и общата архитектура на кабината. В същото време екстериорът и интериорът са в ретро-стил и така 600 се различава значително от Jeep Avenger.

В същото време обаче роднинската връзка между двата модела е ясно забележима, като се доказва от формата на страничните стъкла (при Fiat 600 те са доста ъгловати на фона на цялостния заоблен стил на модела), както и от интериора. Новият кросоувър има същия волан като Avenger, както и хоризонтален 10,25-инчов екран на мултимедийната система.


Fiat 600


Като цяло обаче 600 получава заоблен преден панел в стила на Fiat 500е, тесен инструментален приборен панел със сферична козирка и вероятно още много оригинални детайли, които така и не се виждат в публикуваното видео.

Задвижващите системи ще бъдат като на Jeep – основната версия ще е електрическа с един мотор на предната ос, развиващ 156 к.с. и 260 Нм. Батерията има капацитет от 54 кВт/ч, като ще може да осигури пробег от 400 км с едно зареждане (по цикъла WLTP).


Fiat 600


На редица пазари новият Fiat 600 ще се предлага с 1,2-литров бензинов турбомотор с 3 цилиндъра 1.2 PureTech (100 к.с.и 205 Нм), съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия. Тази версия на Avenger е достъпна само в три държави – Италия, Испания и Полша, докато моделът на Fiat ще се продава на повече места в такъм вариант.

Изввестно е още, че Jeep Avenger, който стана "Автомобил на годината" в Европа, ще получи и модификация със задвижване на четирите колела, като тя трябва да се появи на пазара в началото на 2024 г. Все още обаче не е ясно дали и Fiat 600 ще се предлага с два електромотора.


Fiat 600


Производството на новия модел на Fiat ще се осъществява в завода в Тихи (Полша), където се сглобява и Avenger. Догодина до тях на конвейера ще бъде качен и най-малкия кросоувър на Alfa Romeo, чието име трябва да бъде избрано от феновете на марката.

Пускането на нов 600 играе важна роля в стратегията на Fiat, която предвижда от 2030 г. италианската марка да се превърне в производител само на изцяло електрически автомобили. Дотогава обаче компанията ще предложи и още няколко нови модела, оборудвани с двигатели с вътрешно горене, които ще бъдат част от хибридни системи.



0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    carpe_diem ( преди 10 месеца )
    Много добре ще изглежда до електрическото ни 500 да застане и едно такова 600 пак на ток, ще си отиват доста. :D Дано има достатъчно голям багажник само.
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Фиат ( преди 10 месеца )
    Са много практични автомобили на добра цена и качество, силно подценени от бай *** който тачи само Немски кашони.Лично на мен много ми харесва този изчистен дизайн и все пак събира погледите.
  • #1
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Мхм ( преди 10 месеца )
    Пиех мислеше че е приключил с италианците но бад нюз за немчугите