fallback

Вижте как 32-годишен Mercedes вдига 300 км/ч

Моделът 190 EVO I е модифициран за 25 000 евро и разчита на 420 коня (ВИДЕО)

Възможно ли е 32-годишен Mercedes да достигне скорост 300 км/ч? Отговор на този въпрос дава YouTube-канала TopSpeedGermany, който публикува видео, доказващо, че е възможно.

 

 

Автомобилът обаче е модифициран Mercedes-Benz 190 190 EVO I от 1991 г., а клипът е заснет на магистрала в Германия, която е без ограничения на скоростта.

Mercedes-Benz EVO I има завладяваща история. Първоначално е разработен през 90-те години на миналия век за рали автомобил, но след като Audi пуска на пазара турбо задвижването на четирите колела Quattro, от Mercedes-Benz постъпват мъдро и търсят друга състезателна серия - DTM (Deutsche Tourenwagen Meisterschaft), пише Autoevolution.

Шосейният Mercedes-Benz 190 EVO I е с двигател с мощност само 185 к.с., докато състезателният вариант има 324 к.с.. Твърди се, че автомобилът от видеото, преработен от Stren Garage, произвежда 420 к.с.

Списъкът с модификации е доста обширен и включва частично преработен двигател M111, по-големи спирачки, ръчно изработен ауспух от неръждаема стомана, преобразуване на трансмисията, воден охладител и др. Цената за модификацията от Stern Garage на класически Mercedes-Benz 190 E във варианта от видеото е 25 000 евро и се прави за 12 до 16 седмици.

 

 

fallback
  • #8
    Stefan ( преди 10 месеца )
    както каза клипът е заснет на магистрала в Германия, която е без ограничения на скоростта,щеше да бъде интересно ако беше в другаде
  • #7
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Хахаха, като гледам колко е стабилен, летящ ковчег с 300 км/ч....Пълен смех
  • #6
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Истинска кола за карачи, това не е сапунерката на майка ви или миксера на баба ви
  • #5
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Да дал ли си кой си не знам, ама първо се информирай как седят нещата с тунинговането в Германия и тогава пиши ве ***
  • #4
    dedal ( преди 10 месеца )
    Всички автомобили трябва да излизат от завода с лимит на скоростта и за преработка да се лежи дълго и на топло. В момента взел книжка преди месец и за 20 годишен дарак решава, че е безсмъртен. А дори и най-новата и сигурна кола може да пръсне гума което при скорост от 180 е фатално.
  • #3
    Алекс ( преди 10 месеца )
    Неслучайно се казва,че има два вида автомобили.Мерцедес и всичко останало.
  • #2
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Яка колица, ама доста стара ...
  • #1
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Баяш в тоя нестабилен баклюк никога няма да се наема да вдигам толкова
fallback
Последни