IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижтe как работи системата за автономно шофиране извън пътя

Jeep показа новата си технология в тежки пустинни условия (ВИДЕО)

До 2025 г. Jeep ще представи четири нови електрически превозни средства, но компанията не е забравила и основните си клиенти – феновете на екстремното шофиране по труден терен. Американският производител иска значително да подобри офроуд способностите на своите превозни средства, като ги оборудва със система за автономно шофиране, която може да работи и извън пътя.


Jeep


Новата технология беше демонстрирана от две електрически Grand Cherokee 4xe, които бяха заснети в действие. Засега видеото е кратко, но от Jeep обещават съвсем скоро да пуснат и пълната му версия. В нея фокусът е върху това как системата за автономно шофиране се справя с офроуд условия в пустинята в Мохаве (Юта, САЩ) - пясък, хлъзгави камъни, стръмни изкачвания и спускания.



Видеото съдържа кадър на всъдехода, който се движи без човек зад волана. Вероятно масово произвежданите превозни средства няма да могат да направят това, тъй като законите все още изискват човек винаги да е зад волана на автономните превозни средства, като е готов да поеме контрол.

Американският производител посочва, че новата система ще бъде от полза както за опитни фенове на офроуда, така и за начинаещи авантюристи. Според главния изпълнителен директор на Jeep - Кристиан Мюние, системата може да работи при различни условия – както на пътя, така и извън него.


0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Оня ден гледам на пристанището разтоварване тойота, не знам модела, но приличат на уаз-ка със шнорхил
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До долният ( преди 10 месеца )
    Че то кой нов джип излизащ от магазина не е
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Някога може да са били..в момента не, ако не са някои версии за оф-роуд. Стандартните им версии са асфалтови принцеси
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Защо да не предлагат черокитата гранд вагонер и врънглера какво са
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Jeep отдавна са загърбили корените си и в момента не предлагат нищо истинско за нещо различно от асфалт. Подобно на Ленд Роувър само градски паркетници. А за извун пътя... кой го интересува автономно шофиеане?? Тези които го искат, по високо от бордюр едва ли ще качат