fallback

Вижте една евтина хотелска стая, теглена от автомобил

В сгънато състояние дължината на Hitch Hotel Traveller е метър, но в него могат да спят двама души

Преди 6 години се появи Hitch Hotel Classic, който беше наречен „Първото в света разширяемо ремарке без колела“, но то вече не съществува. Идеята обаче се разви и на пазара сега има надградена и подобрена версия - Hitch Hotel Traveller, подходяща за света на къмпингарите, информира Autoevolution.

 

 

Това е мобилна хотелска стая, която е далеч от комфорта и удобствата на големите кемпери и каравани, но има своето място на пазара с далеч по-ниските си цени и е предназначена най-вече за хора, които търсят по-различно изживяване сред природата.

Hitch Hotel Traveller е малка и доста симпатична „кутия на колела“, създадена в Калифорния от баща и син, която дава „нощен приют“ и предлага основните неща за романтика на открито. Хотел Hitch е дълъг 1 метър в сгънато състояние, но след като се разшири телескопично с прибиращи се допълнителни модули, в него могат да спят двама възрастни. Основното предимство е, че това може да стане на всяко подходящо за спиране на теглещия автомобил място.

 

 

Първият Hitch стартира от идеята за създаване на кутия от фибростъкло, тежаща само 109 кг, прикрепена към голям американски пикап и монтирана на специални стойки за транспортиране на планински велосипед. След години на развитие тази идея се превърна в класическия модел на хотел Hitch, който виждате на снимките.

По това време моделът Traveller е в етап на разработка, но в момента е единственият, който се предлага и е в две конфигурации - Standard и Premium. Създателите на Hitch Hotel Traveller планират да предлагат и „истинска персонализация“, както и мрежа за отдаване под наем на такава мобилна хотелска стая.

 

 

Пространството на Hitch Hotel се разширява благодарение на две прибиращи се секции, всяка със собствени стабилизатори и ролки. За броени минути след разполагането на лагера се получава стая с дължина 2,1 метра с три прозореца и захранван вентилатор на тавана, LED светлини и USB зареждане за малки устройства. Достатъчно за спокоен нощен сън след всяко приключение на открито.

В стандартен режим ремаркето се предлага с литиева батерия 12 V, 60 амперчаса, но е съвместима със слънчев панел, ако има нужда от повече енергия. Надстройката Premium носи по-голяма батерия от 100 амперчаса и някои екстри, като съвместимо със слънчеви панели отопление и система за променлив ток или стойки за багажник за велосипеди. Производителят обмисля да добави още няколко артикула към сегашния кратък списък, като касетна тоалетна, готварска печка, малка мивка с помпа и място за съхранение.

 

 

Hitch Hotel е устойчив на атмосферни влияния и вода, издръжлив и лек, така че да може да бъде теглен от повечето превозни средства. Движейки се на 10-инчови колела без спирачки, той е способен да развива скорости до 130 км/ ч по магистрала и е лесен за работа в града поради размера си. Теглото на кутията е 431 кг, но може да поеме 816,5 кг.

През 2017 г. цената му е по-малко от $3000, но сега хотел Hitch е $9800 за Traveller Standard и $12 500 за Traveller Premium, плюс разходи за доставка. Добавете матрак и всякакви други артикули, от които се нуждаете, и цената се вдига, но същността е видна - това е мобилна хотелска стая, за която плащате само веднъж, допълва изданието.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

fallback
  • #4
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Баничарка, комби, бус, ван, могат да се преустроят идеално за спане на двама човека. Едно време имах комби и като тръгнем нанякъде с жената из други държави мятах един дюшек, 2 възглавници и си спяхме идеално. Събуждали сме се на невероятни места сутрин в Алпите, на някой плаж в Италия и Франция. За двама човека е лесно да се измисли нещо.
  • #3
    Жжж ( преди 11 месеца )
    По-добре да си купя баничарка и да си я направя като мини каравана
  • #2
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Кашон от хладилник върху гуми от тротинетка! Само за 20 000 лева!
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Ако не си с 2 леви ръце и имаш малко технически умения, можеш да си направиш сам кемпер. В нета има много видеа как се прави. Трябва ти само едно ремарке, което да го ползваш за основа на проекта. Хем по-евтино ще излезе, хем по-голямо и с всякакви неща по свой вкус можеш да го оборудваш. Ако не ти се занимава, продават сгъваеми палатки за покрив на кола. Много е готино това решение и няма да имаш никакъв проблем в някои държави, където с кемпер нямаш право да пренощуваш къде да е.
fallback
Последни