IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-старият Ford Mustang е открит в изоставен гараж

Емблематичният кабриолет е от първите произведени и се продава евтино

На 14 април 1964 г. на пазара излиза емблематичният кабриолет Ford Mustang и веднага започват да се приемат поръчки. Същия ден е поръчан и автомобилът от снимките, който се оказва с историческа стойност, защото е един от най-старите Ford Mustang от модела, оцелели до днес. Има и предсерийни „живи“ прототипи, но този не е такъв, а е редови автомобил.

 

Ford Mustang 1964

 

Американският производител стартира производството на Mustang през март 1964 г. в завода в Диърборн в Мичиган. Продажбите стартират месец по-късно, на 14 април, а официалното представяне е направено три дни по-късно, информира Autoevolution.

Ford използва Световния панаир в Ню Йорк на 17 април, за да позволи на всички да се възхищават на новия модел. Mustang е представен в стилове с твърд покрив с две врати и кабриолет, докато версия фастбек се присъединява към гамата по-късно същата година.

 

Ford Mustang 1964-1

 

След като поръчва кабриолета Ford Mustang, неговият собственик го получава след броени дни и задържа колата до преди няколко месеца. Няма много информация за експлоатацията и съхраняването на автомобила, но се знае, че е бил в гараж в последните около 15 години, преди да бъде открит и изваден за първи път от толкова дълго време.

Както е видно от снимките обаче, въпреки че колата е била на сухо се вижда, че има сериозни забележки. Автомобилът е оборудван с 4,2-литров, V8 двигател с мощност 164 к.с. и 3-степенна автоматична автоматична трансмисия. Ускорява до 100 км/ч за 10 секунди и развива 170 км/ч. Нищо специално, ценното обаче е, че този Mustang е от първите произведени.

 

Ford Mustang 1964-3

 

Състоянието на автомобила не е идеално, въпреки че пробегът му е сравнително малък - 113 хил. км. Пребоядисан е и ръждясал на места, а има нужда и от сериозно почистване. Двигателят не работи и освен това трябва да се сменят картера и резервоара за гориво. Но се продава в такова състояние.

Най-високата оферта към момента на писането на материала е само $9000, но до края на наддаването остават няколко дни.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500