fallback

Honda Civic Type R счупи рекорд на „Нюрбургринг“

Хот-хечът отново е най-бързият автомобил с предно предаване на легендарната писта (ВИДЕО)

Honda Civic Type R, моделна година 2023 г., подобри рекорда на Северната дъга на „Нюрбургринг“ за автомобил с предно предаване, като успя да постигне време от 7 минути и 44,881 секунди. Новото най-добро постижение е постигнато на варианта на трасето с дължина от 20,832 км, който беше въведен през 2019 г.

Преди това обиколката беше 20,6 км, като предишното поколение на японския модел също записа рекорд. Това стана през 2017 г. Любопитното е, че тогава времето за обиколка беше идентично – 7 минути и 44,8 секунди, но то беше постигнато на по-късия вариант на трасето.

При поставяне на рекорда Typе R беше оборудван с гуми Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect, като от Honda твърдят, че те ще се предлагат от дилърите на марката. Стандартно моделът разполага с гуми Michelin Pilot Sport 4 S. Нищо друго по колата не е променяно, като тя разчита на 2,0-литров турбомотор с 320 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия.

Новият Type R също така държи рекорда за най-бърза на пистата „Сузука“ в Япония, където записа 2 минути и 23,120 минути.

fallback
  • #4
    F10062672 ( преди 1 година )
    Гост ( преди 1 ден )Хубава е, но ако беше и 4х4 за да се нареди до Lance Evo, WRX STI и Focus RS щеше да е още по-добре.4x4 shte uskoriava po barzo, no niama da postigne tova vreme, avtomobila stava po tejak y estestveno uvelichava centrobejnite sili v zavoy. kakto y saotnoshenieto Kg./ Konska sila se vloshava.
  • #3
    анонимен ( преди 1 година )
    Да по-добре е да е 4х4 при тази мощност, но Хонда се целят в този клас с предно, защото са най-добрите точно в него и го доказват. А ако направят Тайп Р със задно, представяш ли си каква дрифтарка ще бъде това нещо. Моментално ще стане икона в някои среди и в дрифтовете ще бъде номер 1 с това леко тегло и разпределена тежест с двигател, който е брутално здрав.
  • #2
    Гост ( преди 1 година )
    Хубава е, но ако беше и 4х4 за да се нареди до Lance Evo, WRX STI и Focus RS щеше да е още по-добре
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Браво на Хонда за поредния шедьовар. Страхотен автомобил, който можеш да го ползваш в ежедневието всеки ден и в същото време да си много бърз, ако се налага.
fallback
Последни