fallback

Най-бързите електрически коли в света - и колко струват

От BMW и Tesla до Rimac и Aspark, тези машини изглеждат недостижими за бензиновите си конкуренти

Дори и най-яростните опоненти на електромобилите не могат да отрекат: когато става дума за ускорение, електрическото задвижване няма равно. Не се налага да чакате турбокомпресорите да се развъртят и оборотите да се вдигнат - просто натискате педала и се изстрелвате. Максималният въртящ момент е наличен при старта, така че не е за чудене как десетки електромобили днес дават времена от 0 до 100 км/ч, запазени доскоро само за най-скъпите хиперколи.       Машини като феноменалната McMurtry Speirling (1.4 секунди от 0 до 100 км/ч) не попадат в класацията, защото са прототипи и не се продават свободно на пазара       А някои машини на ток дават дори и по-бързи времена - такива, които доскоро ни се струваха невероятни. Ето една селекция на най-бързите електромобили, които можете да си купите през 2023, и на каква цена. Тук са включени само модели, които вече са на пазара - няма да откриете единични прототипи като феноменалния McMurtry Spierling, или пък автомобили, които все още съществуват само на думи и картинки, като Tesla Roadster или Deus Vayanne.         Най-бързите електромобили в света през 2023 (ГАЛЕРИЯ):

        

 

 

 

fallback
  • #3
    Гостенино ( преди 1 година )
    Разбираш ли че бързите автомобили са гадни и това е едно много гадно качество и при избора на автомобил трябва да избираш най-бавния от всички възможности. Ако за един и същ модел автомобил който си избрал да купиш, в момента по-бързия вариант е на промоция и харчи по-малко, ще избереш ли да си купиш по-скъпия и по бавен модел, след като толкова ненавиждаш бързото ускорение?
  • #2
    Гост ( преди 1 година )
    Автомобил не се избира по ускорение. Опровергай ме най сетне и си купи една бърза Тесла.
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    "Дори и най-яростните опоненти на електромобилите не могат да отрекат: когато става дума за ускорение, електрическото задвижване няма равно." Това са пълни глупости според който каза че досега не е чувал за нито едно предимство на електромобилите. Имали само недостатъци.
fallback
Последни