fallback

Genesis показа с какво ще конкурира BMW X6

GV80 Coupe засега е само концепция с луксозен 4-местен салон

Корейският производител Genesis, който е част от групата Hyundai-Kia, вече има в гамата си голям луксозен SUV, а сега към него се присъединява и версия купе. Тя все още е само концептуален модел, но ще се превърне в сериен модел, чиято цел е да се конкурира с еталона в този сегмент – BMW X6.

Компанията- производител обяви, че с този автомобил тя се насочва към създаването на „по-емоционални и ориентирани към производителността модели“, като показва и как ще изглеждат те. GV80 Coupe Concept е с 4 места в салона вместо с 5, като предлага лукс и комфорт от най-висока класа.

Всички седалки са направени от въглеродни влакна, като са тапицирани с напа и велурена кожа. Облегалките на седалките са боядисани в същия оранжев цвят (официално наречен Magma) като на екстериора, а зад тези на втория ред ще откриете фиксирана скоба на стойката.

Някои нюанси в дизайна напомнят на на концепцията Genesis X Speedium, представена през миналата година. Сред тях са колелата, осветителните елементи и профила на задния капак на GV80. Отпред голямата решетка с гребен е завършена в черно, като в долната част са добавени отвори за охлаждане.

Калниците са малко по-широки, а покривът на купето не е черен заради приумица на дизайнерите, а защото е от въглеродни влакна. Има и два фини спойлера – единият на покрива, а другият отзад във вид на патешка опашка, като те са както естетически, така и функционални елементи.

Очевидно Genesis счита GV80 Coupe Concept за нещо порече от SUV със скосен покрив. Към момента обаче техническите характеристики на бъдещия сериен модел не се посочват. Крос-купето е изградено на платформата със задно задвижване на GV80, така че вероятно ще получи същите агрегати. Топ-версията на SUV-модела разчита на 3,5-литров V6 с двойно турбо и 375 к.с.

„При създаването си марката Genesis започна да създава луксозни седани, които се развиха в моделите G70, G80 и G90. През последните седем години добавихме повече модели, ориентирани към начина на живот, към портфолиото си, като това са GV80 и GV70 SUV. Сега разширяваме границите с по-емоционални автомобили, които издигат производителността и динамичните характеристики на Genesis“, коментира Люк Донкерволке, главен творчески директор на Hyundai Group.

Още снимки на концептуалното крос-купе - вижте в галерията:

fallback
  • #3
    IM-DrtiйУАЙТBoY! ( преди 1 година )
    М/у другото, да отбележа, че този път наистина Пешо отреагира светкавично, щото днес сутринта си получих аннотацията за тази нова /бъдеща/ машина и ето че вестта за нея се появи в сайта. Похвална и доста учудваща ме реакция от негова страна, но рано или късно човек започва да се осъзнава - и това е същото като при ИЗБОРИте наесен. И да има и там вече така нужното ни изтрезняване на заблудените...
  • #2
    IM-DrtiйУАЙТBoY! ( преди 1 година )
    Както виждаме, Пешо вече започва много ПРАВилно да се ориентира и в скоро време - току-виж и този водещ люХ-премиум епиКYPейски бранд се е превърнал в негов любим, така както подобава на разбирачите от класса. А пък това НОВОто им превъплъщение се явява много яко рапидно форсирано и VERY AGGRESSIVE мини-чудовище за хора с определен шпортен ДУХ и ВОЗИЯ, с 2 думи - мини-ПОРШ със силно динамични хар-ки както посочва сам ШЕФ ЛЮК. Малка преориентация в съседски сегмент не е излишна. СИРЕЧ: КЛАСИКА!
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Еталонът Х6?!
fallback
Последни