fallback

Топ 10 на най-очакваните електромобили за 2023

Cybertruck събира 1 854 710 търсения - повече от всички останали модели в десетката взети заедно

Сегментът на електрическите превозни средства показва най-голям ръст на световния автомобилен пазар. Все повече и повече автомобилни производители създават нови електрически автомобили и всяка година на пазара се появяват десетки нови „зелени“ модели. Американският сайт EREV определи най-очакваните електрически автомобили.

Като част от изследването журналистите анализират търсенията в Google за различни модели електрически автомобили, които трябва да се появят или вече са се появили на пазарите през 2023 година. Именно техният брой е основен критерий за оценка на популярността на автомобилите.

Резултатът донякъде се оказа предвидим - начело е електрическият пикап Tesla Cybertruck, който се очаква от 2019 г. Той събира 1 854 710 търсения през 2023 година - повече от всички останали модели в ТОП 10 взети заедно. На второ място е електрическият кросоувър Mercedes-Benz EQS SUV (213 510 заявки), който вече се продава и у нас, а на трета позиция е новият Jeep Avenger (173 480), който бе избран за автомобил на годината в Европа. 

Топ 10 на най-очакваните електрически автомобили за 2023 година (ГАЛЕРИЯ): 

fallback
  • #4
    Jay ( преди 1 година )
    ...и да се появи, вие няма да го карате, най - малкото ще се кара с категория С.
  • #3
    Гост ( преди 1 година )
    Теслю архитекта,кога ще се появи сайбъркашона?
  • #2
    анонимен ( преди 1 година )
    Виж как позна от първия път. Всеки който свързва оная си работа с автомобила който кара, избива комплекси и гледа да заблуди останалите като кара нещо заради което ще го смятат за мъж, за да не се съмняват много хората. Ти от тях ли си да те преброим? Колата ли ти е определя сексуалната ориентация?
  • #1
    Въпрос ( преди 1 година )
    Това преброяване на джендърите ли е?
fallback
Последни