fallback

Ето го следващото Audi A5

Германците готвят сериозни промени по модела

Германският производител Audi готви сериозни промени по Audi A5 Sportback, като първа снимки на автомобила се появи в интернет. В момента моделът преминава финални тестове, като ще бъде пуснат в продажба през есента на 2024 година. Това съобщава сайтът Motor.es.

Следващо Audi A5 Sportback ще бъде обединява два модела – сегашното A5 и новото A4. Както е известно, компанията-производител ще даде нечетни номера на автомобилите си с ДВГ, докато четните са за колите с изцяло електрическо задвижване.

Съдейки по визуализацията, която ви показваме, новото Audi A5 Sportback (моделна година 2024) ще запази познатия силует с купеподобен покрив и висока линия на прозорците. Но "лицето" ще е съвсем ново - със сменена радиаторна решетка и скосени фарове.

Също така стана известно, че гамата Audi A5 от 2024 г. ще бъде допълнена и от комби. Интериорът на Audi A5 все още не е показван. Очаква се вътре да бъде монтиран по-усъвършенстван виртуален инструментален панел и увеличен мултимедиен сензорен екран.

Новото Audi A5 Sportback ще бъде изградено на платформата MLB Evo, точно както сегашния модел. Колата ще запази 2.0- и 3.0-литровите бензинови и дизелови двигатели, но те ще бъдат допълнени с 48-волтови "меки" хибридни агрегати. Освен това в гамата ще се появи акумулаторен хибрид, способен да измине 100 км на електрическа тяга.

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 1 година )
    Дизайнът на Ауди е на много високо ниво и няма нужда от радикална промяна. Също така не загубиха идентичността си като някои други немски марки автомобили с китайски дизайн без пропорции и смисъл.
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Отзад е а7. Отпред... ще видим. Очакванията са едно, реалността друго. Но аз лично не очаквам нищо толкова радикално. Все пак говорим за ВАГ и немци.
fallback
Последни