IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пътните такси в Сърбия поскъпват

Увеличението с 14% влиза в сила от 1 април

Пътните такси в Сърбия поскъпват от 1 април с 14 процента, съобщава ТАНЮГ. За потребителите на електронната пътна такса (ENP) има намаление, се казва още в официалната информация..


пътни такси


Според изменение на Решението за размера на таксите за употреба на обществените пътища, от 1 април на шосето Белград-Прешево пътната такса за леки автомобили (първа категория) ще бъде 1690 сръбски динара (около 28 лева). За отсечката от Белград до Димитровград ще се плащат 1490 динара (25 лв), а от Прешево до Димитровград – 1180 динара (20 лв).

Пътната така от Белград до Шид ще възлиза на 480 динара (8 лв), от Белград до Суботица (посока унгарската граница) – на 720 динара (12 лв) и от Белград до Чачак – на 530 динара (9 лв).

Потребителите на ENP с предплащане или плащане след преминаване ще получат намаление от пътната такса в размер на шест процента.


0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До #3 ( преди 11 месеца )
    Може да пътуваш и 800г, все тая. Магистралите на сърбите са с пари по европейските коридори, демек от ЕС. Останалите пътища са им зле. На места и асфалт няма. Без ЕС, сърбете са аут. По отношение на качествените им магистрали, докато пуснат участъка от Ниш-Димитровград в двете посоки, едната вече беше затворена за ремонт. Към Унгария около 30км се караше в авар. лента. Ама ти откъде да знаеш, нищо че пътуваш от 800г. От нашето село съм излизал доста, вероятно повече и от теб.
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    По принцип сте прави, че пътищата в Сърбия са по-добри от нашите, но магистралите са с европейско финансиране. Навсякъде има табели.
  • #4
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Сърбите строят без европейски помощи и имат много качествени магистрали за разлика от нас. Бяха във война, унищожиха им инфраструктурата и си я възтановиха, а ние без война сме, като след война. Не е приятно да плащаш такива високи такси, но си е тяхно право да ги искат щом са решили. А и магистралите им са добре направени и има логика да искат пари за тях, както го правят навсякъде. Аз лично минавам през Румъния-Унгария-Австрия за Зап. Европа. Малко по-дълго и бавно е, но е доста по-евтино.
  • #3
    6 rate up comment 5 rate down comment
    до #2 ( преди 11 месеца )
    От 30 г. пътувам по техните пътища и ти гарантирам, че винаги са били по-добри от нашите. Абсолютно винаги! Освен всичко непрекъснато ги подобряват, строят нови и нови, а ние нищо не правим. Ама строят не, като нашите мошеници, а качествено. Асфалта си стои непокътнат години наред, а у нас след първата зима е нацепен и изронен. Да ти кажа ли, че при тях магистралите не са на вълни и коловози, имат маркировки и качествени мантинели. Вземи излес от твоето село и виж хората какво правят без ЕС.
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Те па сръбските са едни пътища....добре че ги пооправиха последните 2-3 години
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Много нагли, ама като сме некадърни да направим свестни пътища и да сме к0нглокентни