IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Производството на Dacia Jogger се мести в Мароко

В румънския завод в Миовени ще сглобяват Bigster и третото поколение на Duster

Румънският автомобилен производител Dacia, собственост на френската Renault group, променя производственото планиране, се казва в съобщение на компанията.

 

Jogger

 

Dacia възнамерява да разшири портфолиото си от модели и най-вече да затвърди присъствието си в европейския C сегмент. От второто тримесечие на 2024 г. сглобяването на Dacia Jogger (включително Jogger Hybrid) ще се премести от Румъния във фабриката в Танжер (Мароко). Създадено през 2012 г., в съоръжението в Африка в момента се прави Dacia Sandero.

 

dacia-bigster-front-quarter-static-2022

 

Така ще се освободи достатъчно капацитет за новия SUV - базирания на концепцията Bigster, както за Duster 3. И двата модела ще бъдат на платформата CMF-B и ще се произвеждат в завода в Миовени (Румъния).

Третото поколение Duster ще влезе в производство през 2024 г. (дебютът се очаква в края на 2023 г.), а новият SUV, базиран на концепцията Bigster, ще бъде пуснат на пазара през 2025 г.

 

dacia

 

„Dacia навлезе в нова фаза от своята еволюция и се готви да се справи със сегмента C, разчитайки на същите активи, които допринесоха за настоящия успех на марката. Грижата е да отговорим на очакванията на клиентите, предлагайки им най-важното при по-добро съотношение производителност/цена “, каза Михай Бордяну, генерален мениджър на Automobile Dacia.

 

 

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До 2 ( преди 11 месеца )
    В момента газа на европейския пазар е 39 евро на мегаватчас като исторически нормата е около 20 но не е спрял да пада и след като Русия спря газа миналата година месеци наред беше над 100 имаше и такива в които е над 150 евро/МВТч но кога ли истината е била важна за такива като теб които за жалост са мнозинство. Важното е да се повтарят лъжите на управляващия от миналия век насам диктатор неофашист Путин и пак казвам специално Румъния си добива сама газа макар да не понасяш истината
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До 2 ( преди 11 месеца )
    Без глава ли си или да и Румъния ли плаща за любимия ти руски газ тоест този който си го добива пак е руски така ли? Освен това РУСИЯ спря газа а не ние или Германия или Франция тя спря газа дори на тези които й плащаха в рубли но имаха "наглостта" да не слушкат диктаторчето рашистче. Цените паднаха в пъти от тогава и са доста близо до предвоенните нива за разлика от приходите на Русия от нефт/газ които са -45% поне според тях но ти може да знаеш по-добре от Росстат
  • #3
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Само ще спомена, че за първите 2 месеца на тази година са фалирали 15 000 немски фирми. Повтарям фалирали. Миналата година 7 от най-големите немски компании са напуснали Германия и са преместили производствата си другаде. Доиче банк е пред фалит и само наливането на държавни пари я спасява за сега. Там говорим за трилиони задължения, а не просто за милиарди. В същото време се дават оръжия и се гласуват милиарди за проксито подготвено да воюва с Русия. Скоро и нас ще ни въвлекат...
  • #2
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Ся някой да не си помисли, че ги местят в Мароко заради санкциите и скъпите енергоизточници! Няма такова нещо да знаете. Плащаме 3 пъти по-скъп газ и пак е руски да му се не види. Много обратното на умни я измислиха тая схема да наказват Русия, а се оказва, че руснаците хем по-малко газ изнасят за Европа, хем печелят повече пари, а европейците страдат, като затварят цели производства или ги местят на други места, както в случая.
  • #1
    5 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    на ден колко статии за дачия пишете ? един голям палец на долу !