fallback

Audi пуска 20 нови автомобила през следващите две години

Повечето са електромобили, като един от тях ще е от най-ниско ниво

Audi е на прага на най-голямата промяна в продуктовата гама в цялата си история. Това обяви главният изпълнителен директор Маркус Дюйсман по време на годишната медийна конференция на германския производител. И за да подкрепи това си твърдения, шефът на компанията посочи, че през следващите 2 години Audi ще пусне 20 нови автомобила на пазара.

Напълно очаквано, по-голяма част от новите модели ще бъдат електрически, тъй като през 2026 г. Audi спира да развива двигателите с вътрешно горене. Дюйсман не уточни дали сред новите автомобили ще има актуализирани настоящи модели от гамата, но даде да се разбере, че през 2027 г. марката ще разполага с поне по един електромобил във всеки сегмент, в които е представена в момента.

Крайният план предвижда Audi да се превърне в изцяло електрически производител в началото на следващото десетилетие. За целта един от новите модели ще бъдат компактен електромобил, които ще се разположи под Q4 E-Tron. Според информации в медиите, които не са официално потвърдени, това ще бъде хечбек от сегмент А, подобен на A3.

Audi стартира своята електрическа офанзива през 2019 г. с E-Tron SUV, като оттогава сме свидетели на постоянен поток от хибридни и напълно електрически модели, както и на няколко концепции, започвайки с поразителния Skysphere - концептуален роудстър, показан през 2021 г. Той беше последван от концептуалния седан Grandsphere (на снимките), от който флагманът на марката – A8, ще взаимства голяма част от дизайна си.

Последните две сферични концепции – Urbansphere и Activesphere, демонстрираха по-практични електромобили под формата на миниван и купе кросоувър. Въпреки че нито едно от тях не се смята за серийно превозно средство, Audi заяви, че концептуалните концепции от серията Sphere визуализират бъдещия дизайнерски език на компанията.

fallback
  • #4
    анонимен ( преди 1 година )
    Няма да се справят в този срок, трябват им поне 8-10 години, докато BMW има шанс до 2026г. да направят наистина значими промени (разширена гама от ел. автомобили), но нека да видим!
  • #3
    анонимен ( преди 1 година )
    Автосервизите празнуват.20 нови трошляка.
  • #2
    бг смешки 2 ( преди 1 година )
    няма как Ауди да стане изцяло електрически прозводител !
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    За нищо не стават 300км пробег за 200к не мерси.
fallback
Последни