IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собствениците на най-мощния бензинов SUV съдят производителя

Компанията Dodge е обвинена в лъжлив маркетинг за Durango SRT Hellcat

Собствениците на кросоувъри Durango SRT Hellcat дават под съд производителя на модела – компанията Dodge. В колективния им иск е посочено, че Dodge ги е излъгал за ексклузивността на супермощния SUV, твърди The Drive.


Dodge Durango SRT Hellcat


Когато през 2021 г. клиенти на марката са си купили автомобили, те са били подведени от производителя, който обещава да ограничи тиража на Durango SRT Hellcat до 3000 единици. В Dodge обаче не удържат на думата си и връщат модела на поточната линия, като съответно увеличават бройката произведени автомобили от модела. Собствениците на първите коли се чувстват ощетени и настояват за компенсации.

Dodge Durango SRT Hellcat дебютира през 2020 г. Първоначално беше планирано той да се произвежда само за една година, като ръководството на Dodge обяви, че това гарантира търсене на пазара на употребявани коли за дълго време. Освен това интересът на потенциалните клиенти беше привлечен от фрази като „ще получите само един шанс да го купите“.

Въпреки това, миналото лято, когато първоначалната серия от 3000 бройки беше изчерпана, Dodge обяви, че удължава производството на SRT Hellcat за още една моделна година. Това разгневи купувачите на първите Hellcats, чиито кросоувъри ще станат по-малко ексклузивни с пускането на нови копия.

В съдебния си иск те твърдят, че Dodge е използвал измама с нечестни обещания, нарушавайки законите за защита на потребителите в няколко американски щата едновременно. Durango SRT Hellcat беше рекламиран като автомобил с ограничено издание, позволявайки на Dodge да таксува по-висока цена. Тъй като вече не е изключителен, собствениците настояват за обезщетение.

Самият автомобил е оборудван с 6.2-литров V8 с двоен компресор, развиващ 720 конски сили и 875 Нм въртящ момент (това е най-мощният SUV с ДВГ в света). Ускорението от 0 до 60 мили в час (97 км/ч) отнема 3,5 секунди. При излизането си на пазара автомобилът струваше 81 000 долара.


0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Adolf ( преди 1 година )
    Карат големи двигатели, защото дизеловите коли са, няма и 2% от общия автопарк. Отделно нямаш ли катализатори, не може да минеш преглед.
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Милен ( преди 1 година )
    Вярно е! В САЩ карат мотори над 3К куб,направо си карат камиони.За тях няма ли ЕКО стандарти!!!Е,да почти дизелови ДВГ са по малко от бензина.
  • #3
    21 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    не просто карат камиони - замърсяват здраво с тях ! Никой не им държи сметка ! Само ние имаме евро-геио-стандарти, заради които почнаха да произвждат "джипове" с по 1.0 - 3 цилиндрово моторче за детска играчка. И като идеш в планината и джипката вземе та умре.
  • #2
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Станикулев ( преди 1 година )
    Краварите си карат камиони и това е !
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Смех ( преди 1 година )
    а бв кво стана с ФВ Урсуса продава ли се още