fallback

Помагат ли допълнителни криле на кола да излети?

Вижте как завърши експериментът на френска компания (ВИДЕО)

Френската компания Vilebrequin извърши поредния си експеримент, като провери дали поставени допълнително криле на автомобил ще му помогнат да излети. Опитът беше заснет на видео, което стана обществено достояние.

По начало въпросът дали колите могат да летят е глупав. За да се движи един автомобил, колелата му трябва да са в контакт със земята. Щом сцеплението изчезна, скоростта съответно започва да намалява. Екипът на Vilebrequin използва старо BMW 5-Series, на което постави криле от хидроплан Колата беше оборудвана със система за дистанционно управление, а отделно от това беше построена и рампа с височина от 8 метра. Така това стана най-скъпия видеоклип, създаван от компанията.

Рампата, която се състои от няколко транспортни контейнера, струваше почти шестцифрена сума в евро. Първоначалната идея е да има само един контейнер и колата да се кара от шофьор, който да я приземи върху купчина картонени кашони. След няколко неуспешни опита, провалени заради тежестта и формата на крилата, е решено височината на рампата да се увеличи от 2,5 на 8 метра, а автомобилът да бъде управляван дистанционно.

В крайна сметка резултатът е впечатлящ за гледане. Автомобилът излита от рампата със скорост 120 км/ч, лети 64 метра, преди да се разбие в земята, както спира след общо 156 метра.

fallback
  • #5
    Спомени спомени ( преди 1 година )
    Преди много години,бях гледал едно бмв - същото бмв ( сиво е39 ) , обаче с мотор от самолет беше. Като загряваше се чуваше сее1 до теб наистина има някакъв Боинг примерно. Беше много яко и колкото и да го търся в нета - не го откривам. Та именно когато го видях си помислих - защо не му сложат едни крила да видим какво ще стане? И ето..
  • #4
    анонимен ( преди 1 година )
    Пак почнахте с глупостите,шест контейнера 100 000 евра,пълни глупости.....хахахаха
  • #3
    анонимен ( преди 1 година )
    Като за аматьори , клипа е добър
  • #2
    анонимен ( преди 1 година )
    Може да полети и дори може да кацне плавно. Ама се иска акъл за тая работа. Първо трябва да се намери центъра на тежестта на колата и там да се сложат крилата. Тези са сложили крилата прекалено назад и затова колата се заби с предницата в земята. И второ трябва да има задкрилки с които да контролират полета. Размера на крилата също трябва да се изчисли спрямо теглото на колата. Това BMW тежи около 1700кг. и крилата трябва да са поне 3 пъти по големи.
  • #1
    О, мон Д'ьо! ( преди 1 година )
    Много "умни" тез франсета!
fallback
Последни