IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault превръща класики в електромобили

Цената за трансформацията започва от 11 900 евро, гаранцията е две години

Френската компания Renault предприе интересен ход като обяви, че в партньорство със специалистите по електрически превозни средства от R-Fit ще пуснат комплекти за трансформация на емблематичните Renault 4, 5 и първото поколение на Twingo в изцяло електрически коли.

 

renault-4-ev-conversion-by-r-fit (3)

 

Преобразуването на Renault 4 е с електрически мотор, който заменя стария двигател, без да се докосва оригиналната трансмисия. Автомобилът ще има 10,7 кВт/ч литиево-желязо-фосфатна (LiFePO4) батерия с напрежение 105 V, електронен индикатор за зареждане на батерията и вградено зарядно устройство, което може да достигне 100% за три часа и половина в домашни условия с 16 A ток и напрежение 220 V.

Гаранцията на колата е две години, а пробегът е около 80 км, като от Renault уточняват, че теглото остава непроменено.

 

renault-4-ev-conversion-by-r-fit (2)

 

Хюг Портрон - директор на Renault Classic, казва: „Ние сме особено ентусиазирани от идеята за пускане на електрически комплекти за преоборудване, които ще позволят както на автомобилните ентусиасти, така и на по-младите поколения да шофират по френските пътища в нашите емблематични Renault 4, Renault 5 и Twingo. Извън подхода на кръговата икономика, електрическите комплекти за преоборудване са решение за комбиниране на удоволствието от шофирането, спестяванията и надеждността, без да се променя стилът, както и вечните оригинални линии на тези икони“.

 

renault-4-ev-conversion-by-r-fit (1)

 

От Renault споделят, че началната цена на комплекта за Renault 4 е 11 900 евро и вече може да се поръчва, за Renault 5 ще бъде пуснат в продажба във Франция през септември, а за Twingo на по-късен етап. R-Fit разполага и с комплект за Citroen 2CV, наличен от 8900 евро.

От компанията информират, че след преминаване на различни тестове за сертифициране на Френския технически съюз за автомобили, мотоциклети и велосипеди (UTAC) това преобразуване предлага ниво на безопасност, което отговаря на пазарните стандарти.

 

renault-4-ev-conversion-by-r-fit

 

След като превозното средство бъде преоборудвано, собственикът получава всички необходими документи за сертифициране и регистрация, посочващи вида гориво като „електричество“, а не бензин.

 

 

0 от 500