IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet на рок-легенда се продава на търг

Chevelle SS е бил собственост на Брус Спрингстийн и се оценява на 100 000 долара

Рок легендата Брус Спрингстийн започна тази седмица първото си турне от шест години, като изнесе 3-часов концерт с групата „E Street Band“ в Тампа, Флорида. И докато 73-годишният музикант и певец е на сцената, в интернет пространството се появи на търг за продажба негов автомобил.

 

Chevrolet Chevelle SS

 

Става въпрос за Chevrolet Chevelle SS от 1969 г., който е бил собственост на Спрингстийн от 1981 г. до Коледа на 1987 г. Тогава, като жест на благодарност той подарява колата на Тоби Скот, който е работил като звукозаписен инженер за над 18 негови албума.

Кабриолетът, който не е от редките автомобили, е оборудван с V8 двигател с мощност 375 к.с. и 4-степенна механична скоростна кутия. Може да ускори до 100 км/ч за 6,5 секунди и развива скорост от над 200 км/ч. Въпреки, че не е от атрактивните автомобили, на аукциона се очаква да се достигне „колекционерска“ цена от над 100 000 долара. Просто, защото има звездна история.

 

Chevrolet Chevelle SS-1

 

Запазени са документи за автомобила, подписани от музиканта. Брус Спрингстийн използва Chevrolet Chevelle в родния си Ню Джърси. Реставрацията започва през 1988 г. и завършва през 2020-а.

Същата година дори е част от изложба, посветена на Спрингстийн, в Залата на славата на рокендрола в Кливланд, Охайо, където Chevelle SS е изложен с дъската за сърф, която Брус е слагал отзад, когато отивал на плажа в Ню Джърси.

 

Chevrolet Chevelle SS-2

 

Автомобилът е в цвят Lemans Blue и с бял интериор, но когато е бил собственост на Брус, е с черен екстериор. При възстановяването колата отново е станала синя. Джантите са хромирани Cragar SS с гуми BF Goodrich Radial T/A с подчертани бели букви.

Спирачките са електрически дискови, седалките са спортни, има старо радио, което обаче според аукциона не работи.

 

Още снимки - вижте в галерията:

 

 

0 от 500