IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как таксиметровите шофьори премахват миризмите от купето

Методът се нарича "суха мъгла" и е заимстван от болничните заведения

С течение на времето в интериора на всяка кола се появяват миризми, а не рядко те са доста силни и неприятни. И ако някои собственици на автомобили, увлечени от ароматизатори и неутрализатори, се опитват да ги премахнат с тези методи, то таксиметровите шофьори използват друг, доста по-ефикасен трик.


миризма в купето


С други думи ако "борчето" под огледалото за обратно виждане не ви помага или пък сте от хората, които реагират остро на различни видове освежители за въздух или пък сте алергични, то пробвайте този метод. Решението е просто и сравнително евтино.

Както вече споменахме, имайте предвид, че някои хора са алергични към остри миризми, така че „убиването на вонята“ с по-силни аромати не е най-удачния начин за справяне с проблема. А услугата, която ползват таксиджиите, на повечето места по автомивките се нарича "суха мъгла".


миризма в купето


Първо, салонът трябва да се почисти, премахвайки всички източници на неприятни миризми, а след това вътрешността се изпълва със специален, абсолютно хипоалергенен непрозрачен състав. Това става при затворени прозорци и врати и със специална димна машина. Процедурата отнема не повече от час: 40 минути са необходими за обработка и още 20 за проветряване .

Тази услуга идва в автомобилния сегмент от медицината: болниците винаги трябва да пречистват въздуха в стаите, да премахват бактериите и миризмите. Оказва се, че за автомобили този подход също е подходящ. Благодарение на специалната техника на нанасяне и най-вече на самия състав на "мъглата" кристалите проникват в пукнатините и порите на тъканите, буквално унищожавайки труднодостъпните източници на неприятна миризма. Изчезват не само „ароматите“ на старата пот и тютюн , но и животинските „следи“, последствията от разлятите напитки и много други.


0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Озонатора е изпробван и от опит знам че работи. За да не правя реклама от китайските сайтове идва на 20-30лв.
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Горския/forester/ ( преди 1 година )
    Намерете няколко дечица от отделенията да Ви коригират Тъпите и *** статийки...
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Няма толкова глупава статия
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Миризмата на цигари не може да се премахне по никакъв начин. Това което мирише е катран полепнал по всички повърхности. Колкото и да го чистиш няма махане. Той попива дълбоко в микро-порите на пластмасите и меките повърхности, в мокета и най вече в седалките. Единственото което до някъде помага е да държите прозорците леко отворени. Винаги да циркулира свеж въздух в колата. Това е приложимо ако държите колата в гараж. Така с течение на времето намаля миризмата но никога не изчезва напълно.
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    това са ултразвукови пулверизатори за обезмирисяване и дезинфекция на помещения които се продават с флакони-дезинфектант има най различни аромати ползват се и за домашни климатици след процедурата се пускат влагоуловители в комбинация с озонатор на въздуха растения животни хора всички навън изключително опасно е престоят в помещението и след процедурата се проверяват
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 1 година )
    В коя болница обработват помещенията със суха мъгла!? Иначе, обичайната миризма в такситата, особено през лятото, е на ванилия и потни, найлонови чорапи.
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Селянина с колело ( преди 1 година )
    Реклами. Влага има ли всичко е по дяволите.Пране на седалки (ако не са кожени),стелки и под.Ако се плющите в колите ще стее изплащан здраво.
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това са пълни глупости. Говорите за овлажнители на въздуха, които генерират "суха мъгла". Тя обаче не убива миризмите, а ги премахва за кратко и после те са отново в кипето, когато влагата изчезне. Този метод се ползва са запрашени помещения, а не за такива с миризма. Единственият ефективен и работещ метод е йонизатора. Той наистина унищожава всякакви миризми, бактерии, микроорганизми, гъбички, мухъл и каквото се сетите в купето. Включвате за 20 мин, после проветрявате и става, като нова колата.