IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може ли предното стъкло да предизвика пожар?

Отговорът на този въпрос ще ви се стори доста изненадващ

Неоригиналното предно стъкло може да причини повреда на електронния блок за управление на двигателя (ECU) и дори пожар в автомобила. За това предупреждават автомобилни експерти, като посочват, че това се отнася и за некачествени стъкла, които пропускат вода по време на дъжд.


стъкло


„Много често много електронни блокове за управление, включително ECU, са разположени близо до щита на двигателя на автомобила или вътре в предния панел. Ако предното стъкло е сменено с по-евтино и с по-лошо качество, с течение на времето ще се образува теч в областта на дефекта, където уплътнителят е свързан с тялото и водата ще започне да капе върху електронни компоненти или окабеляването по време на дъжд“, категорични са специалистите.

Те допълват, че шофьорът дори няма да разбере за проблема, а резултатът почти винаги е един и същ - късо съединение и пожар.

„Много шофьори смятат, че няма връзка между стъклото и подобни инциденти, но това не е така. И всеки собственик, който се грижи качествено за колата си, не бива да залага на евтино стъкло с ниско качество. Като цяло, автомобилът е подложен на сериозно натоварване по време на движение, като то се прехвърля именно на стъклото. И ако то е тънко и с лоши характеристики, бързо се образува пукнатина“, посочват експерти.

Според тях, ако стъклото е некачествено, може да се появят различни изкривявания и пречупвания. В резултат на това ще има повече отблясъци при слънчево време. През нощта пътят не се вижда добре и често е трудно да се определи разстоянието до обектите, движещи се отпред.


0 от 500