IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia не се плаши от китайското нашествие

В компанията са наясно, че скоро няма да са производителят с най-евтини модели в Европа

Животът на Dacia може да бъде разделен на два периода - преди и след Duster. Ако всъщност до 2010 г. - годината на представяне на първото поколение, румънската компания, която още от 1999 г. е собственост на Renault Group, всъщност беше непозната в по-голямата част от европейските страни, пристигането на евтиния SUV позволи за завладяване на нови пазари.


Dacia


Именно Duster е образцовият посланик на философията на Dacia, като предложи това, от което шофьорите наистина се нуждаят, при това на точната цена, което често е най-ниската на пазара. Това е печелившата рецепта за успеха на марката, която не би трябвало да се промени. Пазарът обаче се променя, като на него настъпват китайските марки, чието голямо предимство са именно ниските цени.

„Ние сме се фокусирали върху нашето собствено развитие и върху работа, която имаме да свършим. Наясно сме, че скоро няма да сме марката с най-ниски цени, защото някои от тези, които идват сега, ще ни изпревари. Нашата цел обаче е предлагаме най-справедливата цена, независимо кой ще бъде конкурентът“, коментира пред Motor1 управляващият директор на италианското подразделение на Dacia - Гуидо Точи.


Dacia


Топ-мениджърът беше категоричен, че компанията развива електрификацията, като това ще се види при новия Duster и при фейслифта на Sandero, както и при бъдещия Bigster – все модели, които ще се появят през следващите 2-3 години. Те ще получат хибридни системи – стандартни, а не plug-in, тъй като последната е прекалено тежка за автомобилите на Dacia.

„Бих казал, че пълният хибрид е решението. За съжаление обаче той не се комбинира с LPG двигатели, на които Dacia все още се фокусира и то успешно. Това, което е сигурно, е, че до 31 декември 2035 г. ще продаваме термични двигатели“, допълва Точи.


Dacia


И все пак, именно Duster си остава „иконата на Dacia” за пред света, затова и следващото поколение на модела е от особена важност за компанията. Точи потвърди, че излизането на пазара на новата генерация е планирано за 2024 г., като тя ще следва досегашната си концепция – да дава възможност на хората да карат SUV, дори когато не могат да си позволят такъв автомобил.


0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ум умува ,ум робува , ум белия делфин . Най-доброто на пазара цена-качество.Продажбите и статистиката го доказват .Да коментират само тези които са карали 100к.с. с газчица , другите да слушат ! Айде със здраве.
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Шаро шарения ( преди 1 година )
    Бизнесмените местни купуват скъпите неудачии и после таковат като каруцари, видиш ли що са се прецакали. Ама как да разберат че са се прецакали , цял живот като са ги цакали. После да им иде акъла, че за 10тина % отгоре има съвсем рационални продукти.
  • #3
    4 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    По-добре руско-китайски отколкото жабаро-мамалигарски, като долния!
  • #2
    10 rate up comment 15 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    После що не искали българите в Европа ми те са китайско руски марионетки
  • #1
    13 rate up comment 15 rate down comment
    Ха ха ха! ( преди 1 година )
    неуДачия не се плаши и от марсианско нашествие! Светът да свърши пак ще има неудачници! )))))))))))))))