IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полиране на предно стъкло: евтино решение на проблемите или поредната измама

На пръв поглед това е добро решение, при това евтино

Ако предното стъкло на колата е надраскано най-добрия начин е да просто да го смените с ново. но тава е скъпа процедура. Ето защо, хората започват да търсят начини за ремонт. Но тази процедура има недостатък, за който ви разказваме сега.


стъкло


Трябва да знаете, че евтините китайски стъкла не за предпочитане, така че ремонтът на оригиналната е по-доброто решение. Ако стъклото има пукнатина всичко е повече или по-малко ясно. Ако тя е малка има майстори, които могат да я отремонтират без проблем. Но какво да правим с износеното стъкло? Нищо не се вижда през него, а мръсотията може да се отмие само под налягане. Най-логичното решение е полиране - бюджетна услуга, струваща петдесетина лева.

На пръв поглед това е добро решение. Ние просто премахваме горния слой, оставяйки абсолютно равномерно и прозрачно стъкло - при това евтино. На практика обаче този подход ще доведе само до временно подобряване на ситуацията. Лишавайки триплекса от горното, най-издръжливо и устойчиво на външни влияния покритие, собственикът на автомобила получава много "мек" горен слой, който се изтрива буквално в рамките на месец. Освен това такова стъкло вече не може да устои на камъчета, на които са богати българските пътища.

Изводът е прост: Евтиното възстановяване на предното стъкло ви позволява да разрешите проблема само за известно време. Първоначално ще видите перфектния триплекс, но след няколко седмици той ще ще стане непрозрачен, освен ако, разбира се, не се спука от някое камъче. Определено не си струва да извършвате такава операция - това са изхвърлени пари на вятъра, които е по-логично и по-разумно да заделите за ново стъкло.


0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    V.ABADJIEV ( преди 1 година )
    Полирахме. Нощно време нищо не се вижда, особено ако е и мокро. Сменихме с ново.
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това е като полираните фарове, които са потъмнели от слънцето. Махне ли се горният защитен слой и после потъмняват за отрицателно време. За да има ефект се слага защитно фолио. Между другото за сефте чувам за полиране на предно стъкло. Не знаех, че има такава услуга. В Германия предното стъкло се сменя безплатно, ако е нужно или ти го оправят, ако има малка пукнатина или кратерчета от камъчета. Толкова добре го правят, че после с просто око не можеш да видиш къде са били ударите от камъчета.
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    За пръв път чувам за подобна услуга, може би защото гражданската в Испания включва застраховка на стъклата - на предната кола ми го смениха, а на сегашната му залепиха" една малка пукнатина.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Al ( преди 1 година )
    Мъка аааааа....
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Пешко Шекера и Руменчо Славов се състезават кой ще направи повече грешки. Борбата е безмилостно жестока. Или двамата са един и същи човек.