IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият VW Tiguan все повече се доближава до Touareg

Новото поколение на кросоувъра ще дебютира до края на годината

Volkswagen наскоро актуализира настоящето поколение на кросоувър Tiguan, но сега на модела му предстои сериозна промяна. Докато последното обновяване беше само фейслифт, още до края на тази година германският производител трябва да представи третата генерация на автомобила, който се появи за първи път през 2007 г. и сега е най-успешният автомобил на марката.


VW Tiguan


Нови снимки на тестови прототип, публикувани от Carscoops, показват, че Tiguan III ще се откаже от ъгловатата каросерия на настоящото поколение и ще получи по-мек и извит вид. Предните и задните калници са разширени, което прави SUV-а да изглежда по-голям и по-луксозен, като така той се доближава до „баткото“ Touareg. При това не само дизайн, но и като размери.

Междуосието на стандартния петместен Tiguan ще се увеличи леко спрямо сегашния автомобил (сега то е 2681 мм), за да освободи малко допълнително вътрешно пространство. Това вероятно няма да е достатъчно, за да задоволи жадните за пространство купувачи и VW отново ще предложи версия Allspace с трети ред седалки и удължено междуосие (при нея сега то е 2791 мм).


VW Tiguan


Това, което може да се твърди със сигурност е, че предната решетка и задната броня няма да изглеждат така, както са на снимките. Този прототип включва умело маскиране с лента, за да имитира дизайна на решетката и бронята на настоящия Tiguan. При новото поколение решетката ще бъде много по-тясна, придавайки на предницата вид, подобен на Golf Mk8.

Интериорът ще повтаря до голяма степен този на новите модели на марката, като ще разполага със сензорен екран (тип таблет) и отделен цифров инструментален панел. Таблетът ще бъде по-голям и по-квадратен от този, който в момента се поставя на електрическите ID.4 и ID.Buzz.


VW Tiguan


Що се касае до задвижването, Tiguan ще се придържа към познатата си комбинация от бензинови, дизелови и хибридни двигатели, като все още трябва да има избор от само предно предаване и задвижване на всички колела.

0 от 500