IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Легендарно ателие възкръсна с хиперкола с 1100 коня

Bertone представи първия си проект след фалита преди 8 години

Емблематичното студио Bertone превърна Lamborghini Huracan в хиперавтомобил с 1100 к.с. Така италианската фирма отбеляза своята 110-та годишнина и  показа първата си нова работа от близо десетилетие.


Bertone GB110


Купето с необичаен дизайн се нарича GB110, включвайки в името инициалите на основателя Джовани Бертоне. Засега липсват повечето технически подробности за колата, като дори донорът не е официално посочен, въпреки че формата на каросерията, оформлението, трансмисията и вътрешната архитектура издават Lamborghini Huracan.

Ателието Bertone фалира през 2014 г. и в продължение на осем години се носят слухове за предстоящото възраждане на работилницата с нови собственици. Под ръководството на братята Ричи Бертоне завръщането наистина се случи, въпреки че GB110 беше показан само на изображения, а мястото на производство и цената не бяха посочени.


Bertone GB110


По отношение на дизайна и технологиите, проектът изглежда завършен. От Bertone все пак съобщават, че мощността на автомобила е 1100 к.с. и 1100 Нм въртящ момент, а двигателят, за който не се съобщават подробности, може да работи със синтетично гориво и се развърта до 8400 об/мин. Сцеплението се предава на четирите колела чрез 7-степенна роботизирана скоростна кутия.

Ускорението от 0 до 100 км/ч при GB110 отнема 2,79 секунди, до 200 км/ч - 6,79 секунди, до 300 км/ч- 14 секунди. Максималната скорост ще бъде над 380 км/ч.


Още снимки на хиперколата - вижте в габерията:


Дизайнерът на Bertone - Джовани Сапио потвърди, че италианската кола е послужила за основа на новостта, но не назова Lamborghini директно. Междуосието на Bertone GB110 е със сантиметър по-късо от това на Lamborghini Huracan, въпреки че архитектурата на шасито е подобна - както отпред, така и отзад имат окачване с двойни напречни носачи, пружини с регулиране на амортисьорите в четири диапазона и колела с различна ширина 255/30 R21 в отпред и 335/25 R22 отзад.

Hypercar Bertone GB110 ще бъде пуснат в ограничено издание от 33 броя. Поръчки за хиперколата вече се приемат, но цената не се съобщава.

0 от 500