IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai показа новата Kona

Кросоувърът ще излезе в четири варианта на задвижване

Първото поколение на Hyundai Kona дебютира през 2017 г., а сега корейската марката се готви да разкрие новата генерация на кросоувъра. Тя ще се води моделна година 2024, като ще излезе в четири варианта на задвижване – електрически, хибриден, само с ДВГ и N Line.


Hyundai Kona


Корейците публикуваха няколко снимки на автомобила, като промените в дизайна му са сериозни. Интересното е, че за основа служи именно електрическата версия на новата Kona, като нейният външен вид е използван за останалите варианти. Всички те споделят отличителна светлинна лента по ръба на капака, като фаровете са в двата края под нея.

Стилът на долната част е основният диференциращ фактор сред моделите. Електромобилът има елементи, подобни на пиксели, като в стила му са използвани някои отличителни белези от моделите Ioniq на Hyundai. Вариантът с ДВГ има правоъгълен отвор в това пространство, докато за N Line се залага на по-агресивен външен вид с помощта на трапецовиден елемент.


Hyundai Kona


Отстрани всички версии си приличат. Хибридните варианти и тези с вътрешно горене имат облицовка на калниците. При електрическият и N Line тази секция е в цвета на каросерията. N Line има заден спойлер, сребристи странични прагове и налични черни елементи за капаците на огледалата и покрива.

Задната част съответства на предната, като има лека лента, която се простира през цялата широчина. Подобно на фаровете, задните светлини също са в долните ъгли. N Line получава двойни изпускателни отвори.


Hyundai Kona


Новият Kona EV е дълъг 4355 мм, което е със 150 мм повече от съществуващия модел. Междуосието се увеличава с 60 мм, а широчината е 25 мм по-голяма.

В салона са поставени два 12,3-инчови екрана, които споделят една рамка. Скоростният лост вече е на колоната зад волана. Разположената под големите дисплеи централна конзола включва чифт вентилационни отвори и контролите за HVAC-системата. На конзолата има циферблат, но предназначението му е неясно.


Hyundai Kona


На втория ред има обикновена задна седалка. В съобщението на компанията се казва, че тя следва останалата част от „естетиката на градския дизайн на 21-ви век“ на новата Kona.

Автомобилният производител все още не разкрива спецификации на задвижването или подробности за цените за новата Kona. Очаква се, че Hyundai ще публикува тази информация през следващите месеци.


Още снимки на новата Kona - вижте в галерията:


0 от 500