IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Странни пътни знаци се появиха по пътищата на Германия

Табелите предизвикаха объркване, но се оказа, че не са за автомобили

На магистрала А9 Мюнхен-Инголщат се появиха нови пътни знаци, чието значение се оказа неразбираемо за водачите на автомобили. Кръглите плочи донякъде напомнят на знака „Радиация“, тъй като изобразяват странни геометрични фигури в бяло и черно.


пътни знаци


Подобни табелите има на всеки 2,5 километра има табели, като появата им стресна много от пътуващите по магистралата. Някои от тях дори са се обадили в полицията, за да поискат разяснения за значението на знаците.

По-късно шофьорите бяха успокоени, като им беше обяснени, че могат просто да игнорират тези знаци - това не е за тях, а за автономните превозни средства. Така наречените ориентири позволяват на самоуправляващите се автомобили да определят точното им местоположение. Табелите са били поставени първо на магистрала А9, тъй като там най-често се провеждат тестове с безпилотни превозни средства.


0 от 500