IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda потвърди новия си флагман – CX-90

Големият кросоувър ще замени CX-9 в гамата на марката

Японският производител Mazda обяви предстоящата премиера на новия флагмански кросоувър CX-90, който ще бъде най-големият и скъп SUV в гамата на марката.


e-Skyactiv PHEV


Моделът ще се основава на платформата за задвижване на задните колела с надлъжно разположение на двигателя, на която е базиран CX-60. Интериорът ще бъде триредов, а гамата от двигатели ще включва 3,0-литров редови мотор с 6 цилиндъра. Ще има и хибридна версия (PHEV) със зареждане от контакта.

На представеното от Mazda изображение се вижда кърмата на бъдещия CX-90, а на вратата на багажника можете да се види логото e-Skyactiv PHEV, която показва хибридната инсталация e-Skyactiv и възможността за презареждане - PHEV или Plug-in Hybrid. По всяка вероятно CX-90 ще заимства хибридната система от по-малкия CX-60, където тя се състои от 2,5-литров бензинов двигател и електрически мотор, които заедно развиват 327 к.с. и 500 Нм въртящ момент.


e-Skyactiv PHEV


По-рано японският производител пусна още едно изображение на бъдещия си флагман, на което се виждаше друг надпис, поставен на автомобила - Inline6, което е обозначението за редови шестцилиндров двигател.

CX-90 се позиционира като пряк наследник на CX-9 в САЩ, който ще бъде основният пазар за пълноразмерния кросоувър. Mazda подготвя и модели с индексите CX-50 и CX-70 за Северна Америка, а също така CX-60 и CX-80 за Европа. Ще има и хибридна Mazda MX-30 с роторен двигател, който е част от задвижващата система и служи като генератор за презареждане на батерията.

0 от 500