IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Skyline бе посветен на футболист, вкарал скандален гол

Италианци украсиха GT-R34 в чест на японеца Танака, реализирал за 2:1 срещу Испания на мондиала в Катар

Италианското тунинг студио Garage Italia Customs посвети автомобил Nissan Skyline GT-R34 на японския футболист Ао Танака, който отбеляза един от най-скандалните голове на световното първенство по футбол в Катар.

 

Nissan Skyline GT-R-1

 

В мача Япония – Испания от груповата фаза в 51-ата минута полузащитникът реализира за 2:1, като секунди по-рано изглеждаше, че топката е напуснала игрището. Именно този миг от двубоя провокира огромни спорове по света дали това е наистина така. Съдиите признаха на момента гола, а това означаваше успех на японците в мача и отпадане на тима на Германия от световното. Впоследствие Световната футболна централа потвърди, че голът е редовен.

Дали има злорадство в решението на студио Garage Italia Customs за изработка на автомобила точно по този повод, засега не се знае, но се припомня и факта, че Танака е футболист на германския Фортуна (Дюселдорф).

 

Nissan Skyline GT-R-2

 

Garage Italia Customs е собственост на Лапо Елкан, най-малкия внук на бившия акционер във Fiat - Джани Аниели, и е специализирано в създаването на уникални автомобили. Този 20-годишен Nissan Skyline GT-R R34 е избран неслучайно - посветен е на японския футболист и затова колата е японска. Каросерията на Nissan Skyline GT-R34 е декорирана в стила на екипа на японския национален отбор, а номерът 17 е този на Ао Танака. Върху каросерията личат логото на световноизвестни японски марки. Създателите отбелязаха, че върху тялото са още емблемата на Японската футболна асоциация, логото на спонсора на отбора Kirin, както и думата „Arigato“ (в превод - благодаря), което отборът остави в съблекалнята, след като почисти помещението след мача с Германия.

Единственият по рода си Nissan Skyline GT-R от емблематично поколение R34 е с жълти лети джанти със спортни гуми и огромно задно крило. Спецификациите на автомобила не са разкрити. Но стандартното купе е оборудвано с 2.6-литров 6-цилиндров бензинов турбо двигател, който на хартия е с мощност 280 к.с., но в действителност развива около 320-330 к.с. Спортната кола ускорява до 100 км/ч за 4,9 секунди и развива 250 км/ч. Моделът е произвеждан 1999 – 2002 г.

 

Още снимки на Nissan Skyline GT-R34 - вижте в галерията

 

 

0 от 500