IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes отвори първи шоурум само за електромобили и той не е в Германия

Търговският център в Йокохама предлага 5 модела от гамата EQ

Mercedes-Benz обяви откриването на първото си представителство, което ще продава само електрически превозни средства. Става въпрос за шоурум на компанията, който е построен извън територията на Германия.


Mercedes-Benz шоурум


Първото представителство на марката, продаващо само електрически превозни средства, се казва Mercedes EQ Yokohama и е разположено се намира в Йокохама . град южно от Токио в префектура Канагава. Шоурумът е с площ от 1221 кв.метра, като предлага пет модела от семейството Mercedes-Benz EQ, включително флагмана EQS.

На разположение на клиентите са автомобили за тест-драйв, като в обекта има място за доставка на колата и три зарядни станции, тип CHAdeMO. Шоурумът разполага със сервиз с пет сервизни места. В допълнение към зарядните станции за електрически превозни средства, Mercedes EQ Yokohama е оборудван с V2H оборудване, което показва какво представлява стилът на живот на електрическите превозни средства.


Mercedes-Benz шоурум


В бъдеще ще бъдат инсталирани и слънчеви панели, които трябва напълно да превърнат шоурума в устойчив тип, използващ енергия от естествени и възобновяеми източници.

Едновременно с откриването на Mercedes EQ Yokohama, германската компания представи и новата си услуга MB Rent. Тя има за цел да предостави на заинтересованите купувачи възможност не само да тестват модел EQ, но и да живеят с него за определен период от време.


Mercedes-Benz шоурум


Съгласно плана на компанията Ambition 2039, Mercedes-Benz по-рано обяви, че е готов да премине към изцяло електрически автомобили до 2030 г. Към момента съществуващите модели само ток са EQC, EQV, EQA, EQB, EQS, EQS SUV, EQE и EQE SUV. Други два - Mercedes EQG и EQT са в процес на разработка.


0 от 500