IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои нови коли имат най-малко производствени дефекти?

Средната оценка за 2022-а е по-висока от миналата година

Покупката на нов автомобил е чакан и приятен момент, но както при всяка техника, понякога се стига и негативни емоции поради вина на производителите. Става въпрос за техни дефекти, които се проявяват след доставянето на колите на клиентите. Рейтинг на производителите за 2022 г. класира марките, които са най-малко засегнати от този проблем, според представителствата, информира Largus.

 

Concession-VOLVO-Nantes-du-Groupe-Jean-Rouyer-Automobiles-11

 

Контактите с отделите за следпродажбено обслужване не са особено приятни – нито за притежателя на автомобила, нито за дилърите. Защото това са гаранционни коли и отстраняването на дефекти създава проблем на дилърите, които губят време за комуникация с производителя, за заявки на части или агрегати, влагат пари за авансови плащания и т.н.

Като част от рейтинга на производителите за 2022 г. търговците са помолени да определят процента на следпродажбено връщане на автомобили заради производствени дефекти. И е направена оценка по десетобалната система. Средната за 2021 г. е 5,18, а за тази година е 5,86. Вижте резултатите в таблицата.

 

Screenshot 2022-12-06 134346

Screenshot 2022-12-06 134346 - Copy

 

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    И точно тази класация ще ме накара да си купя Волво или друга марка... хаха Нова което ми харесва и имам кинти ще карам!
  • #5
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Fury ( преди 1 година )
    Иване не се гневи! Все пак изказването на Джереми се основава на осреднени данни. Нали не си представяш, че Волвото е заветна мечта за един млад човек.
  • #4
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Иван ( преди 1 година )
    До този младеж, който цитира Джереми Кларксън - ела да ти покажа дали ми е приключил сексуалният живот. Карам Волво
  • #3
    17 rate up comment 2 rate down comment
    АЗ БРЕ ( преди 1 година )
    Чисто нов мерцедес вито. . конник от класа.На по малко от година е под 20 000км. Влиза в гаранционен сервиз за какво ли не...в момента няма геометрия на предните гуми,и ги изяде...Качество.. ама не
  • #2
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Много ясно, ако се дадат примерно 150к за премиум автомобил и за най-дребен детайл като забележки по боята се прави див скандал, особене ако е взет с 0% отстъпка и не гарантират че няма да вдигнат цената двойно когато дойде след 2 години.
  • #1
    5 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    тези с неудачията имат цели в живота но тези с волвото са хора, чийто сексуален живот е "приключил окончателно" джереми кларксон